Modelarea unui viitor mai sustenabil cu ingredientele Puratos

12 dec. 2023

La Puratos, credem în puterea transformatoare a inovației alimentare pentru binele general. Pe lângă crearea de ingrediente extraordinare, scopul nostru este să inovăm pentru mai bine — promovând sănătatea, îmbunătățind starea de bine și contribuind la o planetă mai bună.

Fie că ai o brutărie artizanală mică, gestionezi un lanț de brutării sau supraveghezi o unitate de producție la scară mare, înțelegem provocările tale unice și de aceea am creat o gamă de ingrediente alimentare sustenabile, concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului și pentru a crește calitatea produselor tale.

ÎNȚELEGEREA EVALUĂRILOR CU PRIVIRE LA CICLUL DE VIAȚĂ (LCA - LIFE-CYCLE ASSESSMENTS)  

Angajamentul nostru față de sustenabilitate este evident în inițiativa noastră Life-Cycle Assessments (LCA), prin analiza impactului produselor, rețetelor și soluțiilor noastre asupra mediului. Această inițiativă ne ajută clienții să-și atingă mai rapid obiectivele cu privire la sustenabilitate, să facă alegeri informate și să avanseze către un viitor mai verde. Life-Cycle Assessment măsoară impactul unui produs asupra mediului, de la sursa materiilor prime și până la eliminarea acestuia la finalul duratei de viață. Această analiză detaliată asigură informații importante pentru agricultori, producători și consumatori, promovând deciziile ecologice.

DESCOPERĂ OFERTA NOASTRĂ DE PRODUSE CU UN IMPACT REDUS ASUPRA MEDIULUI

Explorează gama noastră de ingrediente alimentare sustenabile, fiecare contribuind la un viitor mai ecologic:

Du-ți produsele la nivelul următor în mod sustenabil

Transformă-ți creațiile cu Sunset Glaze, alternativa inovatoare pasteurizată pentru glazura de ou. Creată cu tehnologia UHT, această soluție reduce alergenii din zona de producție, minimizând riscurile pentru sănătate asociate cu contaminarea microbiologică. Bucură-te de luciu și culoare excepționale fără compromisuri — pune siguranța și gustul pe primul loc în creațiile tale.

Impactul asupra mediului: Sunset Glaze are un impact asupra mediului cu 59% mai mic decât ouăle pasteurizate.

Cremă vegetală, decoruri sustenabile

Fă sustenabilitatea punctul central al decorurilor pentru prăjituri cu Ambiante, crema vegetală 100% pe bază de plante. Decoruri impecabile rezistente, fără crăpături. Netedă, ușor de întins și fără bule de aer, Ambiante este pânza de pictură pe care poți crea un decor extraordinar.

Impactul asupra mediului: Ambiante are un impact asupra mediului de 2,5 ori mai mic decât cremele pe bază de lactate.

Redefinirea grăsimilor de specialitate pentru experiența ta

Începe o călătorie a sustenabilității cu Mimetic, următoarea generație de grăsimi de specialitate. Creată pentru experiențe culinare superioare și lucrabilitate excepțională, Mimetic este alegerea ideală pentru aplicații variate, de la croasanți la produse de patiserie daneze, foitaj, prăjituri, aluaturi moi și biscuiți. Infuzată cu tehnologia UHT, garantează rezultate consecvente și de înaltă calitate de fiecare dată.

Impactul asupra mediului: Mimetic are un impact asupra mediului de trei ori mai mic decât untul pe bază de produse lactate. Dacă faci această schimbare simplă în producția de croasanți, ai putea să reduci cu o tonă emisiile de CO2 pentru fiecare tonă de produs — echivalentul plantării a 50 de copaci.

Excelența ciocolatei sustenabile

Răsfață-te cu excelența ciocolatei sustenabile Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace. Această ciocolată 100% pe bază de plante oferă un gust echilibrat și o textură cremoasă, ceea ce o face perfectă pentru produsele de patiserie și cele din ciocolată, clasice și vegane. Pe lângă impactul mai mic asupra mediului, această ciocolată este certificată Cacao-Trace, asigurând echilibrul dintre calitate și sustenabilitate în fiecare produs.

Impactul asupra mediului: Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace are un impact asupra mediului cu 13% mai mic decât echivalentul său pe bază de produse lactate.

Rețete inovatoare pentru un viitor mai sustenabil

Croasant

Croasant

Ești un patiser în căutare să îți perfecționezi mereu tehnica de realizare a croasantelor? Descoperă cei 5 pași recomandați de noi ca să ai gata croasantele care îți vor impresiona toți clienții.

Pain au chocolat

Pain au chocolat

Folosește Mimetic și află din rețeta noastră care este cea mai bună modalitate de a face pain au chocolat.

Chocolate Gourmandise

Chocolate Gourmandise

Biscuit de ciocolată învelit în ganache de anason delicios, cremă de lămâie și sferă de ciocolată.

Queen

Queen

Rețetă vegană de patiserie fină cu multe beneficii nutritive și ingrediente mai sănătoase pentru consumatori și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Rețetele Puratos

Rețetele Puratos

De la inspirație la creație. Explorează noi idei pentru viitoarea ta rețetă.

Având atât de multe motive pentru inovație, hai să ne unim forțele și să creăm un impact pozitiv asupra lumii. Împreună putem face bine și putem ajuta planeta să progreseze.