Delicii din aluaturi dospite. Pufoase, populare și profitabile

27 feb. 2023

Clienții tăi caută mereu ceva nou și interesant. Ești genul de brutar sau cofetar care vrea să fie la curent cu tendințele și să își diversifice produsele din vitrină, ori de cât ori are ocazia? De la cozonaci pufoși la panettone savuroși, am adunat câteva dintre rețetele noastre preferate pentru a te inspira să creezi cele mai populare specialități din aluaturi dulci dospite, care te pot ajuta să-și crești vânzările.

Cozonac însiropat

Nu există român care să nu iubească cozonacul. De fapt, cozonacul este cel mai consumat desert tradițional din România. Cu toate acestea, nu toți cozonacii sunt la fel de apreciați. Rețeta dezvoltată de consilierii noștri în brutărie îți poate fi de mare folos pentru a realiza un cozonac care va fi o adevărată senzație printre clienți. Cu coajă crocantă și miez pufos, atrage toate privirile datorită împletiturii din aluat cu umplutura bogată la vedere, dar și aspectului lucios obținut prin însiroparea cu zahăr, apă și esență de rom.

Secretul aluatului bine crescut și aromat. Plus două soluții pentru umplutură.

Folosește mixul special cu maia și coajă de portocală confiată, Sapore Madre, pe care am l-am dezvoltat special pentru cozonacul tradițional românesc. Iar dacă vrei să îmbunătățești cozonacul tradițional, adaugă umplutura cu nucă atent selecționată sau crema cu cacao din ingrediente cu etichetă curată.

Experimentează cu diferite rețete de specialități din aluaturi dulci dospite

Deși cozonacul tradițional va fi întotdeauna preferatul tuturor, tendințele din industrie și preferințele consumatorilor pentru experiențe unice înseamnă și noi oportunități creative pentru brutari sau cofetari de a-și folosi imaginația și de a stimula vânzările!

Am detaliat mai jos o parte din rețetele noastre preferate cu aluaturi dulci dospite, pentru a le încerca, gusta și împărtăși cu clienții tăi.

PanCioco cu ciocolată neagră extrafină

Viața e mai dulce cu puțină ciocolată! Mai ales dacă este ciocolată neagră extrafină, sub formă de picături, și se găsește din plin în desertul PanCioco. Inspiră-te din rețetă și le vei oferi clienților tăi un motiv în plus să se oprească în fața vitrinei tale cu produse.

Panettone artizanal

Fii pregătit să-ți extinzi oferta de produse de brutărie sau cofetărie cu unul din deserturile tradiționale ale italienilor. Asemănător unui cozonac, dar mai aerat și de formă rotundă, panettone poate fi umplut cu stafide, fructe confiate, picături de ciocolată sau cremă.

Dar, stai! Puțină istorie.

Panettone are o istorie fascinantă care datează din 1495 când a fost creat de unul din bucătarii Ducelui de Milano, pe nume Toni. Servit în timpul unui banchet de Crăciun, aluatul dulce, umplut cu stafide și fructe confiate, a fost imediat adorat de duce și astfel a început tradiția „Pane di Toni”.

Mai târziu, în 1821, panettone a devenit un simbol al libertății în Italia. Cireșele roșii și citricele colorate în verde au înlocuit stafidele și fructele confiate, reproducând culorile de pe drapelul italian: roșu, alb și verde.

Un desert cu o poveste excepțională și - atunci când este făcut corect - cu gust la fel de excepțional. Iar pentru asta nu-ți rămâne decât să te inspiri din rețeta noastră cu maia care are la bază „lievito naturale”, specifică producției de panettone.

Știai că…

„Lievito naturale” face ca produsul să fie autentic și îi oferă un gust mai bun, cu toate caracteristicile unui produs pregătit în mod artizanal.

3 moduri în care poți să fii creativ când faci panettone

Folosește-ți creativitatea și:

  1. Adăugă glazură de zahăr pentru o textură mai interesantă.

  2. Pune ciocolată sustenabilă pentru un impact mai mic asupra mediului.

  3. Creează un panettone sub formă de tort îmbrăcat în glazură pentru un aspect mai atractiv.

Treccia Vienesse cu cremă de brânză

Am luat tot ce e mai bun din tradițiile austriece de a realiza Treccia Viennese și am adăugat în rețeta noastră câteva ingrediente profesionale: umplutură cu cremă de brânză și un amestec cu nucă din ingrediente curate, dar și fulgi de migdale pentru un decor care adaugă o textură crocantă. Distractiv de făcut și numai bun de savurat!

Aspect lucios, nu mat. Cel mai bun sfat.

Pentru a obține cele mai atrăgătoare Treccia Vienesse, pensulează produsele cu o glazură neutră, gata de folosit, care va evidenția aspectul lucios și va mări prospețimea în timp.

Pandoro

Acest desert de origine italiană, în formă de stea pudrată cu zahăr, va aduce un zâmbet pe chipurile tuturor. Folosește-te de beneficiile maielei noastre funcționale care asigură un produs cu etichetă curată și prospețime de până la trei săptămâni și încearcă rețeta.

Vrei să afli mai multe despre tendințele de consum și cum poți să-ți diversifici portofoliul de produse? Nu ezita să ne contactezi și îți putem arăta cele mai bune ingrediente și rețete cu care să satisfaci dorințele clienților tăi.