Magical Holiday Cake

Rețetă de Crăciun

Ingrediente

Umplere și finisare

Se pun 3 straturi de blat cu 500 g ganache între ele, folosiți cele 250 g ganache rămase deasupra tortului.
Congelați și tăiați la 15x10 cm. Păstrați-l la frigider pentru a se dezgheța, apoi scufundați-l în glazura de ciocolată la 35°C.
Decorați cu bucle și stele de ciocolată, adăugați câteva bucăți de biscuit succes.

Bucle de ciocolată:
Pe o masă de granit întindeți niște ciocolată neagră temperată și răzuiți-o cu un inel de tartă pentru a face buclele.

Steaua de ciocolată:
Între două foi de chitară, întindeți niște ciocolată neagră temperată și folosiți un decupator pentru a tăia steaua.

Mod de lucru

Blat de ciocolată

Rețetă pentru 3 tăvi 60x40 cm.

În bolul mixerului se amestecă toate ingredientele, cu paleta, timp de 5 minute la viteză medie.
Se întinde pe un silicon la grosimea de 7 mm.
Se coace la temperatura de 180° C timp de 12 - 14 min cu trapa închisă.
Stivuiți foile de blat punând hârtie de copt între ele după ce le scoateți din cuptor.

Ganache de ciocolată

Rețetă pentru 1 ramă 40x60 cm.

Se aduce frișca la punctul de fierbere și se toarnă peste ciocolată.
Se răcește la 35°C, apoi se adaugă untul.
Folosiți un blender de imersie pentru a emulsifia compoziția.
Întindeți 500 g pe strat (x2) și 250 g deasupra.

Glazură de ciocolată

Topiți ciocolata la 40°C, adăugați uleiul și biscuitul succes rupt.
Utilizați la 35°C.

Biscuit Succes

Se pun pe baie de aburi albușurile și zahărul până la 60°C. Apoi se pun la bătut până se răcesc.
Încorporați pudra de migdale cernută și zahărul pudră.
Se întinde în tavă pe hârtie de copt.
Coaceți într-un cuptor cu vatră la 130°C timp de trei ore, cu trapa deschisă.

Vezi aici noile rețete de Crăciun