Chouski

Rețetă de Crăciun

Ingrediente

Umplere și finisare

Pălărie: Se realizează inele de ciocolată cu diametrul de 4 cm.

Eșarfă: Se colorează fondantul în diferite culori și se realizează eșarfa.

Ski: Se pulverizează apa într-o tavă și se lipește o folie de plastic de dimensiunea 10x20 cm. Se toarnă cu poșul bănuți de ciocolată neagră temperată, iar apoi se ridică tava pentru a se scurge ciocolata. Înainte să se seteze ciocolata, se ridică folia de plastic pentru a forma skiurile.

Ochi: Folosiți ciocolată neagră și albă pentru a realiza ochii. Se așază eșarfa pe choux, apoi se pune inelul de ciocolată. Se toarnă o cantitate mică de Passionata spumată pentru a forma pălăria. Se pun ochii pe inelul de ciocolată și un nas format din fondant, apoi se așază skiurile.

Mod de lucru

Craquelin

Se amestecă toate ingredientele la robot cu paleta. Se întinde între două foi de copt până la grosimea de 2 mm și se congelează. Se decupează discuri și se pun deasupra choux-ului înainte de coacere.

Choux

Se mixează ingredientele la viteză mică timp de 1 minut, apoi 5/6 minute la viteză mare.

Regim de coacere:

- cuptor cu vatră: la 200°C timp de 25 minute cu trapa închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă.

- cuptor rotativ sau convecție: la 180°C timp de 25 minute cu trapa  închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă. Coacerea se realizeaza fără abur.

Cremă diplomat

Se amestecă Cremyvit Vanilla cu apa, apoi se încorporează Passionata semi-bătută.

Umplutură măr

Se amestecă cele două ingrediente.