Amber Tart

Rețetă de Crăciun

Ingrediente

MOD DE LUCRU

Aluat de tartă

Se mixează toate ingredientele cu paleta mixerului. Aluatul se întinde la grosimea de 2 mm. Se mulează formele de tartă și se coc la temperatura de 1600C, timp de 18 minute.

Cremă de migdale

Se amestecă untul cu zahărul și se adaugă ouăle treptat. La sfârșit se adaugă pudra de migdale și făina.

Jeleu de mere

Se realizează un caramel cu zahărul. Se stinge caramelul cu crema de mere și Passionata. Se adaugă gelatina hidratată în apă rece, apoi romul, untul și scorțișoara. Se omogenizează și se lasă să se răcească.

Ganache vanilie spumat

Se încălzește Passionata, mierea și păstaia de vanilie. Se toarnă peste gelatina hidratată în apă rece și bănuții de ciocolată. Se adaugă Passionata 2, se pune la rece, apoi se spumează. Ganache-ul spumat se toarnă în formele de silicon.