Tort SpiderGlaze

Tort SpiderGlaze

Cum obții tortul SpiderGlaze

Proces tehnologic blat cacao
Se amestecă toate ingredientele la viteză medie timp de 5 min. Se întinde în tava de cuptor, pe o hârtie de copt. Se coace la 160 °C în cuptor cu convecție timp de 8-10 min.

Proces tehnologic English cream cu zmeură
Se amestecă piureul de zmeură cu gălbenușul și cu zahărul. Compoziția obținută se încălzește până atinge temperatura de 85°C, amestecând continuu, după care se strecoară.

Proces tehnologic inserție

Se adaugă English Cream peste ciocolata Belcolade Lait Selection și peste Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter, folosind un blender de mână pentru emulsifiere. Cremeux-ul rezultat se toarnă într-o formă de silicon și se pune la frigider (4°C), timp de 30 de minute (necesare pentru cristalizare), după care se mută la congelator.


Proces tehnologic mousse de ciocolată

Se încălzesc 250 gr de frișcă naturală și 250 gr de Whippak și se adaugă peste ciocolată, obținând astfel un ganache. Se încorporează lejer frișca naturală semi-bătută.


Proces tehnologic glazură

Se fierb împreună laptele și glucoza și se toarnă peste ciocolată. Se adaugă gelatina hidratată, Miroir Glassage Neutre și colorantul. Se emulsifiază cu un blender de mână și se aplică la 38°C.


Proces tehnologic efect pânză de păianjen
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare și se aplică la 70°C cu ajutorul unei spatule peste glazura aplicată în prealabil.

Decor
Se glasează și se folosesc decoruri de ciocolată.

Tort SpiderGlaze

Autor: Diana Chiriță

Sărbători în ciocolată

Nivel complexitate:  

Tort cu design spectaculos și mousse de ciocolată. Vedeta acestui desert este efectul de pânză de păianjen, mousse de ciocolată din frișcă naturală, unul dintre gusturile copilăriei, îmbogățit cu ciocolată autentic belgiană Belcolade, inserție și o cremă fină cu gust de zmeură. Totul pe un blat de cacao care temperează exuberanța tortului în alb și roșu.

Specificații

  • Ciocolaterie
  • Crăciun
  • St Valentine
  • Mărțișor

Descoperă

Rețete asociate