Pentru a produce ingrediente de înaltă calitate pentru industriile noastre de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie, Puratos obține multe materii prime diferite din întreaga lume. Suntem dedicați 100% aprovizionării responsabile și asigurăm colaborare și păstrarea unui dialog deschis cu oamenii implicați în lanțul nostru de aprovizionare.

Ne așteptăm ca furnizorii noștri să semneze Codul nostru de Conduită sau ne bucurăm de oportunitatea ca aceștia să ne împărtășească propriile lor standarde etice. Acest lucru asigură menținerea unui nivel constant de cerințe etice pe tot parcursul lanțurilor noastre de aprovizionare și de producție.

Despre CACAO

La Puratos, recunoaștem rolul esențial pe care îl are cacaua în producerea ciocolatei veritabile, a cuverturilor de cacao, a umpluturilor pe bază de grăsimi și a mixurilor pentru brutărie. Ne-am asumat angajamentul de a crea un viitor sustenabil colaborând îndeaproape cu principalele părți interesate. Credem cu tărie că eliminarea provocărilor din domeniu, precum venitul fermierilor, munca forțată și defrișările, necesită un efort colectiv din partea tuturor părților interesate din industria de cacao și ciocolată, inclusiv consumatorii.

Pentru a ne demonstra angajamentul, am dezvoltat programul Cacao-Trace, care prioritizează calitatea și asigură venituri suplimentare pentru fermierii din întreaga lume. Cacao-Trace este programul nostru inovator care revoluționează sursele de aprovizionare cu cacao. Oferindu-le fermierilor prețuri corecte și Bonusul de ciocolată exclusiv de 0,10 euro pe kilogram de ciocolată vândut, creăm un impact care schimbă viețile oamenilor. Prin împărtășirea resurselor, investim în fermierii de pe plantațiile de cacao și în comunitățile lor, asigurându-le securitatea economică și stimulând practicile de agricultură sustenabilă.

MAI MULTE DESPRE ULEIUL DE PALMIER

La Puratos, ne-am asumat angajamentul de a avea surse responsabile și sustenabile de ulei de palmier pentru produsele noastre de brutărie, patiserie și cele din ciocolată. Recunoaștem provocările ecologice și sociale asociate cu lanțurile de aprovizionare cu ulei de palmier, în special riscul defrișării.

Obiectivul nostru principal este să asigurăm cultivarea unor surse sustenabile de ulei de palmier care respectă biodiversitatea, ecosistemele naturale și drepturile comunităților locale. Prin intermediul unor măsuri stringente de monitorizare, urmărim atent lanțul nostru de aprovizionare, colaborând exclusiv cu furnizori certificați care împărtășesc aceleași valori.

DESPRE SURSELE DE APROVIZIONARE CU FRUCTE

La Puratos, credem că aprovizionarea din surse responsabile este importantă la nivelul întregului lanț valoric. Acest lucru se reflectă și în strategia de aprovizionare cu fructe, care este o parte integrantă din angajamentul nostru față de un viitor sustenabil. Programul nostru „From Field to Fork” („Din livadă în farfurie”) a fost creat cu scopul de a ne aproviziona cu fructe din surse sustenabile, conforme cu politica noastră privind pesticidele pentru fructe.

Știm că oamenii sunt din ce în ce mai atenți la mâncarea pe care o consumă și o cumpără. Pentru a ne atinge obiectivele, lucrăm îndeaproape cu fermierii de fructe din întreaga lume, împărtășindu-ne expertiza și informațiile pentru a ne asigura că fructele folosite în produsele noastre sunt crescute sustenabil și există transparență totală cu privire la sursele de proveniență. Ne concentrăm pe crearea de valoare la nivelul întregului lanț de aprovizionare, de la fermieri și până la consumatorii finali.

„From Field to Fork” („Din livadă în farfurie”) este programul nostru de sustenabilitate ce reprezintă un angajament ferm în direcția controlului asupra provenienței și trasabilității, de la momentul recoltării în livadă până la obținerea produsului finit. Suntem conștienți că fiecare pas al lanțului nostru de producție are un impact asupra mediului și comunităților implicate. Prin intermediul acestui program, ne propunem să minimizăm amprenta noastră ecologică, să promovăm practici agricole durabile și să asigurăm că fiecare etapă a procesului nostru respectă standardele ridicate ale sustenabilității. Suntem mândri să contribuim la crearea unui viitor mai verde și mai sănătos, iar transparența noastră în ceea ce privește lanțul de aprovizionare demonstrează angajamentul nostru față de o producție responsabilă și sustenabilă.

DESPRE OUĂ

Puratos recunoaște importanța bunăstării animalelor și a impactului acesteia asupra mediului și a producției alimentare. În calitate de furnizori de ingrediente pentru brutărie, patiserie și ciocolaterie, ne-am asumat angajamentul de a promova practici sustenabile prin dezvoltarea de ingrediente alternative care reduc materiile prime de origine animală, precum produsele lactate și ouăle.

Ne axăm pe crearea de alternative inovatoare și de înaltă calitate pe bază de plante pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale clienților și consumatorilor noștri. Oferind aceste alternative, ne dorim să contribuim la un sistem alimentar mai sustenabil și prietenos.

Mediu

Suntem dedicați creării unui impact pozitiv în societate. În acest scop, implementăm planuri să atingem neutralitatea de carbon, să folosim apa în mod responsabil și să reducem deșeurile.

O planetă mai bună

Aici, la Puratos, știm cât de important este să avem grijă de planeta noastră. Reducem, reutilizăm și reciclăm cât de mult putem și ne-am angajat să ajutăm la conservarea pădurilor și biodiversității. În plus, scopul nostru este să obținem toate ingredientele în mod responsabil, asigurând un impact minim asupra planetei Pământ.