Pentru a produce ingrediente de înaltă calitate pentru industriile noastre de panificație, patiserie și ciocolaterie, Puratos obține multe materii prime diferite din întreaga lume. Cererea globală de materii prime, precum ulei de palmier, cacao, făină și zahăr, poate pune presiune pe ecosistemele noastre naturale și poate afecta dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. Noi, la Puratos, credem că aprovizionarea responsabilă este cheia comerțului etic. Iar consumatorii au dreptate să fie preocupați de originea alimentelor lor, de modul în care sunt produse și de modalitatea prin care sunt obținute.

De aceea, suntem dedicați 100% aprovizionării responsabile și asigurăm colaborare și păstrarea unui dialog deschis cu oamenii implicați în lanțul nostru de furnizare. Le cerem furnizorilor noștri să semneze Codul nostru de Conduită sau să ni-l prezinte pe al lor. Este vital pentru noi să păstrăm același nivel de cerințe etice în lanțurile noastre de furnizare și producție.

Ulei de palmier

Uleiul de palmier este un ingredient esențial în produsele Puratos. El face ca alimentele noastre să aibă un gust și un miros deosebit, permițându-ne să vă oferim produsele de înaltă calitate pe care le așteptați și le meritați. Cu toate acestea, suntem conștienți că nu toată producția de ulei de palmier este sustenabilă.

Puratos este membru al Mesei rotunde pentru Ulei de Palmier Sustenabil (RSPO) din anul 2010. Acest lucru înseamnă că respectăm criterii stricte și ne angajăm să utilizăm ulei de palmier 100% sustenabil, care este mai blând cu mediul și are un impact social și etic pozitiv. Mai mult, colaborăm cu furnizorii, clienții noștri și cu alte părți interesate, pentru a promova producția sustenabilă de ulei de palmier.

Suntem dedicați unui lanț de furnizare sustenabil de ulei de palmier, care:

 • Nu folosește defrișarea și focul;
 • Protejează biodiversitatea și animalele sălbatice;
 • Conservă terenurile de turbă: Turba este extrem de importantă pentru planeta noastră, întrucât acționează ca depozit de carbon, este un habitat minunat pentru animalele sălbatice și joacă un rol în managementul apei;
 • Protejează pădurea, prin consolidarea zonelor cu valoare crescută de conservare (HCV) și a pădurilor cu stoc ridicat de carbon (HCS). Aceste zone de pădure sunt situate în - sau conțin - ecosisteme rare, amenințate sau pe cale de dispariție și sunt esențiale pentru comunitățile locale;
 • Se comportă etic și respectă drepturile lucrătorilor și pe ale comunităților locale, în conformitate cu principiile internaționale privind drepturile omului și legile locale aplicabile;
 • Îmbunătățește condițiile de muncă și mijloacele de trai ale lucrătorilor, prin servicii responsabile de producție, educație și sănătate;
 • Promovează incluziunea micilor proprietari în lanțurile noastre sustenabile de aprovizionare cu palmier;
 • Respectă standardele înalte de transparență prin raportarea trasabilității arborilor de ulei de palmier.

Cacao

Modalitatea tradițională de lucru în industria ciocolatei nu construiește un viitor sustenabil. Mai mult, prețurile care sunt plătite fermierilor pentru cacao sunt mult prea mici. Acest lucru i-a forțat pe mulți dintre ei să înceteze să cultive arbori de cacao și să-și convertească plantațiile sau, pur și simplu, să renunțe cu totul la agricultură. În ultimii ani, industria arborilor de cacao a făcut o treabă puțin mai bună în a ajuta fermierii să producă mai multă cacao, iar acest lucru a condus la prețuri chiar mai mici.

Cacao-Trace: O abordare care schimbă vieți privind aprovizionarea sustenabilă cu cacao

Programul Cacao-Trace garantează faptul că fermierii sunt plătiți la prețul cel mai bun posibil pentru boabele lor de cacao. Aceștia primesc un preț premium și Bonusul nostru unic de Ciocolată de 0,10 EUR per kg vândut. Prin asigurarea unei prime de calitate și a bonusului pentru Ciocolată distribuim valoare de-a lungul lanțului, în special către fermierii de cacao. Prin distribuirea valorii, investim în fermierii de cacao și în comunitățile lor, având un impact care schimbă vieți.

Certificarea noastră Cacao-Trace garantează:

 • Vieți mai bune pentru fermieri, datorită unor venituri mai mari, a unei sănătăți îmbunătățite, a unei educații mai bune;
 • O planetă mai bună, datorită includerii agrosilviculturii în program;
 • Afaceri mai bune;
 • O mentalitate îmbunătățită a consumatorilor.

Alegând Cacao-Trace, clienții și consumatorii noștri pot avea un impact direct, pozitiv asupra vieților fermierilor de cacao, beneficiind, în același timp, de îmbunătățirea gustului. Ca și în cazul experienței noastre excepționale în fermentație și al rețelei internaționale de neegalat de centre post-recoltare, creăm ciocolată cu gust superior. Gustul superior al ciocolatei Cacao-Trace este confirmat prin premiile prestigioase, precum Premiul Internațional Cacao de Excelență, Paris 2013 sau cea mai mare licitație, Cacao de Excelență la Chocoa 2019. Un câștig pentru toată lumea!

Fructe

Cercetările Taste Tomorrow confirmă că niciodată în istorie nu au fost clienții mai conștienți de poveștile din spatele alimentelor pe care le consumă. În trimestrul I din anul 2021, am desfășurat un sondaj în rândul consumatorilor, care ne-a confirmat crearea de valoare din spatele conceptelor de apropiere de client și lanț de furnizare mai transparent.

Prin programul Field to fork al Puratos, suntem aproape de fermier (direct sau prin prima transformare), creând valoare pentru cultivatorul de fructe (valorificarea calității de nivel secundar, diversificarea veniturilor) și comunitățile locale, reducând, în același timp, impactul asupra mediului (managementul apelor și solului).

Ne aprovizionăm cu origini și varietăți locale specifice, pentru a aduce un gust diferențiat, oferind, în același timp, transparență clienților și consumatorilor.

Mediu

Suntem dedicați creării unui impact pozitiv în societate. În acest scop, implementăm planuri să atingem neutralitatea de carbon, să folosim apa în mod responsabil și să reducem deșeurile.

O planetă mai bună

Aici, la Puratos, știm cât de important este să avem grijă de planeta noastră. Reducem, reutilizăm și reciclăm cât de mult putem și ne-am angajat să ajutăm la conservarea pădurilor și biodiversității. În plus, scopul nostru este să obținem toate ingredientele în mod responsabil, asigurând un impact minim asupra planetei Pământ.