Cacao-Trace se lansează în Papua Noua Guinee

5 apr. 2021

Puratos își lansează programul durabil de aprovizionare cu cacao prin Cacao-Trace în Papua Noua Guinee

După introducerea cu succes a programului său de aprovizionare sustenabilă cu cacao în Vietnam, Coasta de Fildeș și Filipine, Puratos se lansează acum în Papua Noua Guinee.

Primul pas al programului a fost adaptarea și standardizarea procesului de fermentare a boabelor de cacao în aproximativ 60 de centre post-recoltare aflate în proprietatea locală, pentru a se asigura că acestea respectă standardele riguroase de calitate ale Cacao-Trace. Prin controlul procesului local de fermentare, Puratos a reușit să crească semnificativ calitatea boabelor de cacao. Rezultatul este o ciocolată cu un gust excepțional.

În plus față de stabilirea liniilor directoare ale procesului de fermentare și stabilirea controalelor de calitate pentru loturile mici (lot cu lot, mai degrabă decât o încărcătură de container), Puratos a adaptat,  și sistemele de uscare. Acestea permit boabelor de cacao PNG să-și atingă întregul potențial autentic de aromă. Acest lucru este important, deoarece regiunea utilizează de obicei un proces de uscare la foc, care aibă de câștigat un gust afumat.

Acum că elementele de bază ale programului sunt în vigoare, acesta este monitorizat și îmbunătățit în mod continuu, în conformitate cu liniile directoare de certificare Cacao-Trace. Până acum,, programul a avut un impact pozitiv asupra mediului și a mijloacelor de subzistență ale comunităților locale. Ca un pas următor, va fi implementat bonusul de ciocolată. Acest lucru va îmbunătăți și mai mult beneficiile pentru comunități. În cele din urmă, centrul va fi certificat ecologic, rezultând o ciocolată organică unică și sustenabilă .

Pe măsură ce se desfășoară, programul Cacao-Trace de sustenabilitate pentru producția de ciocolată dovedește, în fiecare teritoriu, că este bun pentru viitorul ciocolatei, pentru mediu și pentru cultivatorii locali de cacao.