Opera - Rețeta Creativă

INGREDIENTE

Se decorează cu cafea măcinată și ornamente de ciocolată.

Mod de lucru

Aluat de tartă

Se topește ciocolata împreună cu uleiul și se adaugă apa. Se lasă la frigider până se întărește ganache-ul. Compoziția se pune la mixer și se amestecă cu ingredientele pudră. Se întinde la grosimea de 2.5 mm, se mulează formele de tartă și se coace la 160°C timp de 12 minute.

Inserție crocantă

Se amestecă toate ingredientele.

Biscuit jocond

Se aerează ouăle, pudra de migdale și zahărul pudră. Se spumează albușurile cu zahărul și se încorporează cu prima compoziție. Se adaugă făina cernută cu untul topit. Se întinde pe o tavă de 60/40 și se presară alunele mărunțite. Se coace la 230°C timp de 6 minute.

Sirop de cafea

Se amestecă toate ingredientele.

Ganache ciocolată

Se încălzește frișca împreună cu păstaia de vanilie, mierea și untul până la 80°C, apoi se toarnă peste ciocolată. Se elimină bulele de aer cu blenderul și se toarnă în formele de tartă.

Chantilly cafea

Se spumează toate ingredientele.