Ciabatta

Rețetă pentru ciabatta

Ingrediente
Faina 10 kg
Drojdie 0.22 kg
Apă 6.8 l
Easy Ciabatta 1 kg
Ingrediente total 18.02

Ce trebuie să faci ca să obții ciabatta?

Proces tehnologic
  1. Fermentare: 50-60 min intr-un bol de plastic uns cu ulei de masline.
  2. Divizare: aluatul asezat pe un pat consistent de faina se divizeaza in fitile, apoi in bucati la gramajul dorit, care se preseaza si se intorc astfel incat taietura sa fie in sus si pe mijloc. Inainte de coacere se vor intoarce pentru un aspect mai deosebit .
  3. Coacere: cu abur.

Recomandări tehnice

Tips & tricks

Nivel complexitate:  

  • In ultimele minute de coacere se recomanda a se deschide trapa pentru a obtine un produs cu coaja crocanta.
  • Apa se adauga treptat pentru o mai buna hidratare  a aluatului.

    

Specificații

  • Ciabatta
  • Brutărie