6 minute la viteză lentă, cu 60% din cereale și apă, apoi 8 minute la viteză rapidă, cu adăugarea treptată a restului de apă și cereale
Temperatură aluat
24-26°C
Relaxare
Într-un recipient de plastic, uns cu puțin ulei de măsline, timp de 3 ore la temperatură ambientală.
Opțional: după 1 oră și 30 de minute puteți împături de 2 ori aluatul.
Modelare
Aluatul, așezat pe un pat consistent de făină, se divizează în fitile (la gramajul dorit), apoi se presează și se întorc astfel încât tăietura să fie în sus și pe mijloc.
Dospire finală
30 de minute la temperatură ambientală
Decorare înainte de coacere
Înainte de coacere, bucățile de aluat se vor întoarce și alungi ușor pentru un aspect mai deosebit.
Coacere
La 240°C cu abur, în funcție de dimensiunile ciabattei timp de 30-35 minute, apoi ultimele 8-10 minute cu trapa deschisă, la 220°C
Folosim cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe website-ul nostru, pentru a recunoaște vizitele și preferințele repetate, precum și pentru a măsura și analiza traficul. Pentru a afla mai multe despre cookies, inclusiv cum să le dezactivați, consultați politica noastră privind cookies. Dând click pe „Accept toate cookies”, sunteți de acord cu utilizarea tuturor cookies-urilor