Când ciocolata devine artă

Frumusețea artei din ciocolată - surprinsă in imagini

7 ian. 2019

Produse
Noutăți

Albumul a fost realizat de fotograful belgian Tom Swalens și portretizează ceea ce pare a fi o serie de exponate dintr-o galerie de artă modernă.

“Fotografia este singurul mijloc pe care îl am la dispoziție ca să-mi imortalizez creațiile, deși iubesc aspectul fragil și efemer al ciocolatei. Prin cartea aceasta, îmi salvez creațiile pentru mai târziu“, spune Stéphane Leroux.

Stéphane și Belcolade

Frumusețea ciocolatei artistice așa cum nu a fost văzută vreodată, surprinsă în două cărți unice, reunite sub numele “Bleu Chocolat” de Stéphane Leroux.

Când vine vorba despre creativitate în lumea ciocolatei, profesioniștii din domeniu vor spune probabil că au văzut tot ce se putea vedea. “Bleu Chocolat” a lui Stéphane Leroux le dovedește însă că se înșeală.

Primul volum este un album unic, care dezvăluie mai mult de 100 de piese uluitoare, care nu par a avea ceva în comun cu ciocolata, dar care garantăm că îți vor stimula apetitul creativ. Al doilea volum completează magistral imaginile cu secrete ale preparării ciocolatei, pe care maestrul belgian le împărtășește acum celor care își doresc să creeze propriile opere de artă din ciocolată.

“Bleu Chocolat” este rezultatul colaborării lui Stéphane cu Belcolade – ciocolată belgiană veritabilă produsă de Puratos. Asocierea aceasta devine o incredibilă sursă de inspirație și o oportunitate pentru profesioniștii ciocolatieri de a crea piese la fel de remarcabile.

Artă din ciocolată așa cum niciodată nu ai mai văzut

Privind ce a creat Stéphane, nu ai de ce să te gândești la ciocolată. Vezi marmură, beton, carton, nisip și ceramică. Este bulversant să descoperi apoi că este doar ciocolată.  

“Noi ne susținem specialiștii în proiectele lor de creație și inovație și suntem mândri să îi asigurăm o platformă lui Stéphane Leroux, prin acest album. Bleu Chocolat este remarcabilă pentru că îi permite să împartă pasionaților din lumea întreagă experiența sa în crearea ciocolatei”, afirmă Eddy Van Belle, președintele Comitetului Director al Grupului Puratos

Intră în lumea excepțională a ciocolatei!

Intră în lumea excepțională a ciocolatei!

Susținem dezvoltarea durabilă a culturilor de cacao prin programul Cacao-Trace, un program aparte de sustenabilitate care oferă sprijin fermierilor de cacao și, în acealași timp, ridică standardele de calitate a boabelor. Programul nostru Cacao-Trace are toate elementele clasice ale programelor de certificare sustenabilă, dar este unic pentru că se concentrează pe gustul superior al boabelor de cacao, obținut printr-un proces de fermentare controlată, și pe un extra „Bonus de Ciocolată” oferit fermierilor.

Cum sprijinim comunitatea fermierilor Cacao-Trace din Coasta de Fildeș să obțină un venit garantat

Cum sprijinim comunitatea fermierilor Cacao-Trace din Coasta de Fildeș să obțină un venit garantat

În calitate de partener activ al inițiativei belgiene „Mai mult decât ciocolată”, Belcolade (Puratos) se angajează ferm să își continue eforturile de a pune capăt despăduririlor arborilor de cacao și de a face toate diligențele pentru obținerea unui venit echitabil pentru cultivatorii de cacao.

Lansarea programului Cacao-Trace în România

Lansarea programului Cacao-Trace în România

Puratos România, parte a Grupului Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative, cu expertiză în aplicaţii finite pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie, investește în sustenabilitate și lansează și în România, programul Cacao-Trace™ gândit să ridice standardele de calitate în industria ciocolatei.