Puratos România sărbătorește ziua națională a Belgiei

Angajamentele noastre
Programul Cacao-Trace
Noutăți

19 iul. 2021

Ziua Belgiei va fi sărbătorită cu delicii dulci pregătite de Carmela Dragomir, noul Brand Ambassador Belcolade Cacao-Trace

Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie, sărbătorește ziua națională a Belgiei promovând calitatea și rafinamentul. Astfel, în cadrul evenimentului organizat pe 21 iulie de Camera de Comerț Româno-Belgiană în parteneriat cu Ambasada Belgiei în România la Cortina Garden Corbeanca, Carmela Dragomir, noul Brand Ambassador Belcolade Cacao-Trace, va lansa o gamă de praline realizate cu ciocolată belgiană Cacao-Trace și va prezenta câteva deserturi speciale pe bază de ciocolată.

Pe lângă gustul deosebit al acestor delicii, participanții la eveniment vor descoperi ce înseamnă o plantație de cacao sustenabilă și cum se obține savoarea inconfundabilă a produselor Belcolade. Astfel, după ce se vor delecta cu bunătăți, invitații vor putea să pășească în standul de prezentare Cacao-Trace, care are forma unui fruct imens de cacao. Aici vor primi o pereche de ochelari de Virtual Reality și, din fotoliu, vor vizita “virtual” o plantație de cacao și vor afla câteva dintre secretele obținerii gustului rafinat al ciocolatei premium.

Cacao-Trace, garanția gustului bun

Programul de sustenabilitate Cacao-Trace, lansat de Grupul Puratos, își propune să ridice standardele de calitate în industria ciocolatei. Prin acțiunile acestui program, Puratos returnează o parte din veniturile realizate din vânzarea de ciocolată sustenabilă comunităților de fermieri care trăiesc din agricultura cu cacao. În România, Puratos îi încurajează pe toți producătorii de dulciuri, fie că sunt cofetării sau ciocolaterii, să se alăture campaniei folosind ciocolată sustenabilă în rețetele lor, sprijinind astfel producția de cacao la nivel global. 

În plus, aceștia beneficiază de un produs premium, gustul superior al boabelor Cacao-Trace fiind garantat printr-un proces amplu de verificare și selecție, implementat și supravegheat de experții Puratos, unii dintre cei mai reputați specialiști la nivel mondial. Astfel, doar boabele de cacao de cea mai bună calitate se transformă în delicioasa ciocolată Cacao-Trace.

Carmela Dragomir, ambasador de renume pentru un produs de top

Carmela Dragomir, unul dintre marii cofetari ai României, câștigătoare a numeroase concursuri mondiale și olimpiade culinare, este noul brand ambasador Belcolade CacaoTrace. Co-fondator al brandurilor Delice și Dulcelle, aceasta a promovat dintotdeuna calitatea și gustul rafinat, filosofia ei de business având un impact uriaș în piața de profil autohtonă. Mai mult, prin produsele sale inovative, a reușit să schimbe percepții și chiar obiceiurile de consum ale multor români. Cu ajutorul ciocolatei, a reușit să creeze adevărate opere de artă care să încânte simțurile, acestea dovedindu-se o desfătare pentru gusturi și un adevărat spectacol din punct de vedere vizual.

Datorită acestor performanțe recunoscute chiar la nivel mondial, precum și a valorilor pe care le promovează, parteneriatul cu Puratos România a venit natural. Brand Ambassador Belcolade Cacao-Trace, Carmela Dragomir va continua să promoveze calitatea și rafinamentul în cofetăria românească mizând acum și pe cea mai bună materie primă. 

Care este rezultatul când un maestru în arta culinară folosește cele mai bune ingrediente puteți afla pe 21 iulie, când veți putea încerca noua gamă de praline realizate de Carmela Dragomir cu ciocolata Cacao-Trace la Cortina Garden Corbeanca.

Despre Puratos

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări. 

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o reţea de 10 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare. 

Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarină, linie de mixuri pentru patiserie şi brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri) şi 150 de angajaţi.

Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse, printre care maiele active și inactive, cereale încolțite și infuzate în maia lichidă, ciocolată belgiană Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.