Puratos este la fel de dedicat oamenilor pe cât este dedicat mediului, de aceea promitem să facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe cei din comunitățile cu care lucrăm. De la împărtășirea cunoștințelor și abilităților noastre cu cei mai puțin norocoși decât noi, până la a investi în programe de sustenabilitate care protejează biodiversitatea și îmbunătățesc condițiile de trai ale localnicilor. Păstrând acest lucru în minte, Puratos a lansat două fundații în anul 2016.

FUNDAȚIA PENTRU ȘCOLI DE PANIFICAȚIE

Asociația Bakery School a fost înființată pentru a oferi educație de bună calitate tinerilor defavorizați din țările aflate în curs de dezvoltare. 

Atunci când Puratos a început să opereze în India, am observat mulți copii pe străzi. Erau tineri, cu speranțe limitate pentru viitor. Părinții lor câștigau salarii minime și nu puteau investi în educația copiilor lor. În același timp, devenea tot mai dificil pentru noi să găsim consultanți tehnici calificați - o luptă pe care o împărtășeam cu clienții noștri, care se confruntau, la rândul lor, cu lipsa de brutari, patiseri și ciocolatieri calificați. 

Așa s-a conturat ideea de a deschide școala de brutărie Bakery School și doar câțiva ani mai târziu, în 2014, a fost deschisă prima școală în Mumbai, în colaborare cu Asociația Bakery School. Aceasta a fost urmată de multe altele, care au inclus Brazilia, Mexic, Africa de Sud, România și Filipine.

Cursurile noastre sunt proiectate să le ofere elevilor mai mult decât educația de bază și să le asigure instruirea practică de care au nevoie pentru a câștiga un salariu decent. Programul include stagii de practică la diferite companii, unde elevii sunt plătiți.

De asemenea, suntem dedicați angajării de absolvenți în subsidiarele noastre, în funcție de merite și realizări, sau, alternativ, să-i ajutăm să-și găsească un loc de muncă la clienții noștri. Până în anul 2030, sperăm să ajutăm 1000 de tineri din țările în curs de dezvoltare să-și materializeze pasiunea la una dintre școlile noastre.

FUNDAȚIA NEXT GENERATION CACAO

Fundația Next Generation Cacao (Noua Generație de Cacao) este proiectată să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere social, economic și al mediului a comunităților de fermieri de cacao implicate în programul Cacao-Trace™. Este organizația non-profit care își propune să îmbunătățească nivelul de trai al fermierilor de cacao, asigurându-se că aceștia primesc o cotă justă din valoarea generată în lanțul de furnizare de ciocolată. Fundația îndeplinește acest scop prin distribuirea „Bonusului de Ciocolată”, o primă pe care o plătesc clienții din programul Cacao-Trace.

Fundația operează ca vehicul de colectare și alocare a bonusului de ciocolată: 100% din sumele colectate ajung la fermieri. Toate costurile curente sunt acoperite de Belcolade.

O viață mai bună

O viață mai bună

Puratos își va pune întotdeauna oamenii pe primul loc. Echilibrăm inovația cu tradiția, pentru a asigura o calitate superioară, care nu ne compromite niciodată valorile și facem tot posibilul pentru a ne împărtăși succesul cu aceia care merg pe acest drum alături de noi.

Citește mai mult

Moștenire

Moștenire

Panificația și producția de ciocolată sunt printre cele mai vechi și mai prețuite abilități ale omenirii. Suntem foarte mândri să păstrăm această moștenire.

Citește mai mult