Ghid complet pentru crearea de produse care se vând

31 ian. 2023

PRODUSE MAI SĂNĂTOASE, CLIENȚI MAI FERICIȚI, VÂNZĂRI MAI MARI

Produsele mai sănătoase nu sunt bune doar pentru sănătatea și starea de bine a consumatorilor, ci și pentru afacerea ta. Cea mai recentă cercetare Taste Tomorrow arată că există o cerere mare de alternative mai sănătoase în rândul consumatorilor din întreaga lume. Citește în continuare și află de ce ar trebui să creezi produse mai sănătoase și cum te putem ajuta noi să faci asta.

DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT SĂ CREEZI PRODUSE MAI SĂNĂTOASE

Responsabilitatea noastră față de consumatorii noștri este să creăm produse cât mai nutritive

Înainte de orice, suntem responsabili de sănătatea consumatorilor. Dieta este cel mai important element al stilului de viață, care afectează sănătatea oamenilor, ceea ce înseamnă că noi, în calitate de producători alimentari, jucăm un rol semnificativ în sănătatea și starea de bine a oamenilor de pretutindeni.
De aceea, încă de la început, sănătatea și starea de bine au stat la baza activităților de cercetare și dezvoltare din cadrul Puratos. Obiectivul nostru este să oferim cele mai hrănitoare ingrediente pentru brutărie, patiserie și ciocolaterie, fără a compromite gustul, textura, calitatea sau siguranța.

Descoperă angajamentul nostru pentru o sănătate mai bună și află mai multe despre eforturile noastre pentru a crea produse cât mai hrănitoare posibil.

Consumatorii vor opțiuni mai sănătoase

Pe lângă responsabilitatea noastră pentru sănătatea consumatorilor, cel mai convingător motiv pentru a dezvolta alternative mai sănătoase este acela că sunt căutate de consumatori. Cercetarea noastră continuă Taste Tomorrow în rândul consumatorilor arată că mai mult de unul din 2 consumatori (58%) caută opțiuni alimentare care să le susțină sănătatea generală. E o statistică destul de uluitoare!

Cercetarea noastră a arătat și că 60% dintre consumatori preferă să nu facă un compromis în ceea ce privește gustul atunci când caută alternative mai sănătoase. Nu pare un lucru ușor de făcut, nu? Aici intră în scenă expertiza noastră îndelungată. Te putem ajuta să răspunzi acestei nevoi a consumatorilor și să creezi produse care susțin sănătatea lor generală.

Citește mai jos despre cele mai importante 5 moduri de a crea aceste tipuri de produse și află care dintre produsele noastre te vor ajuta în acest sens.

5 MODURI DE A DEZVOLTA PRODUSE MAI SĂNĂTOASE

1. Înlătură sau redu grăsimea

Nu există substanțe hrănitoare bune sau rele, însă persoanele care adoptă dieta vestică tind să consume în exces unii nutrienți. Grăsimile sunt unul dintre ele. Consumul unei cantități excesive de grăsime, în special grăsimi saturate, duce la un aport caloric exagerat, creșteri în greutate și expunerea oamenilor la diferite afecțiuni. Nivelurile ridicate de grăsime saturată pot duce la o acumulare de colesterol și la un risc crescut de boli cardiovasculare. Reducerea nivelurilor de grăsime, acolo unde este posibil, este un beneficiu uriaș adus sănătății consumatorilor. Avem mai multe produse care te pot ajuta să reduci cantitatea de grăsime din produsele tale.

Pentru patiseri și cofetari, avem Passionata, o cremă vegetală pentru umplerea și decorarea prăjiturilor, cu un conținut de grăsime mai mic decât amestecul tradițional de frișcă naturală.

Te interesează produsele noastre cu conținut redus de grăsime? Contactează-ne azi.

2. Redu zahărul

A doua substanță hrănitoare pe care mulți oameni din întreaga lume tind să o consume în exces este zahărul. Știm că zahărul în cantități mari este nociv pentru sănătatea generală, dar ca ingredient de bază în brutărie și patiserie este greu de evitat. Era o provocare mare în trecut să faci ciocolată, umpluturi de patiserie pe bază de cacao și nuci, creme vegetale pentru decorațiuni, umpluturi cu fructe, amestecuri pentru glazuri de ciocolată și creme de patiserie cu conținut redus de zahăr – dar nu și acum! Am aflat secretul pentru a face aceste produse și ingrediente atât cu conținut redus de zahăr, cât și fără zahăr, dar pline de gust.

De exemplu, gama noastră de ciocolată fără zahăr are o valoare nutrițională superioară, reducând aportul general de calorii la 10% - 15%; disponibilă în varianta amăruie, cu lapte și albă.

Produsul nostru cel mai bine vândut, Belcolade Selection Noir, cu 55% cacao, este disponibil și în varianta cu conținut redus de zahăr, adică cu 30% mai puțin zahăr decât versiunea originală. Nu trebuie să adaptezi procesul sau rețeta și este și incredibil de ușor de folosit.

3. Folosește maia pentru a oferi un gust mai bun și beneficii pentru sănătate

Maiaua continuă să fie tot mai populară și multe mărci o folosesc pentru a crea produse inovatoare. De la brioșe la pizza și tortilla, mărcile gustă din plin această tendință a consumatorilor.

Cercetarea Taste Tomorrow arată că factorul principal care influențează popularitatea maielei este gustul superior, dar probabil că un beneficiu mai puțin cunoscut este acela că maiaua poate fi o alternativă mai sănătoasă. Cercetările noi arată că pâinea cu maia fermentată poate fi mai ușor de digerat. În plus, vitaminele și mineralele din pâinea cu maia sunt absorbite mai ușor în corp și pot fi asimilate într-un mod mai eficient.

Călătoria noastră cu maiaua

Știm câteva lucruri despre maia din cei peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea expertizei despre fermentația naturală și culturile pentru produse de brutărie din întreaga lume. În 2013, am deschis chiar singura Bibliotecă de Maiele, care adăpostește cea mai mare colecție de maiele din lume.

Ne documentăm și conservăm tradiția pâinii în această Bibliotecă de Maiele și reintroducem această tradiție a coacerii cu maia cu propria noastră gamă de ingrediente O-tentic și Sapore pentru maia.

4. Promovează sănătatea intestinelor

Îngrijirea intestinelor a devenit din ce în ce mai importantă pentru o stare de sănătate generală. Cercetarea Taste Tomorrow indică faptul că această legătură dintre sănătatea intestinelor și starea generală de sănătate este bine conturată în mintea consumatorilor. Am descoperit că 72% din consumatorii globali sunt interesați de produse alimentare care contribuie la sănătatea intestinelor, iar 78% sunt de acord că o stare de sănătate mai bună a intestinelor are un impact pozitiv asupra sistemului lor imunitar.

Produsele din gama Happy Gut conțin elemente care susțin o stare de sănătate, precum anumite tipuri de fibre, și te ajută să răspunzi nevoii consumatorilor preocupați de sănătatea lor, în căutare de astfel de produse.

Te interesează gama noastră Happy Gut? Explorează azi produsele noastre care susțin sănătatea intestinelor:

5. Profită cât poți de mult de ingredientele-cheie

În ochii consumatorilor, ingredientele precum cerealele integrale, fibrele, fructele, cerealele și semințele îmbunătățesc profilul nutrițional al pâinii, produselor de patiserie și ciocolatei. O modalitate extraordinară de a produce pâine, prăjituri și ciocolată mai sănătoase și mai gustoase este să încorporezi aceste ingrediente-cheie. 

Statisticile Taste Tomorrow au arătat că 73% dintre consumatori consideră cerealele integrale un adaos sănătos și gustos. Cu Softgrain poți să combini aportul sănătos al cerealelor integrale cu prospețimea și aroma maielei. Cerealele și semințele vor fi un adaos extraordinar și în produsele din ciocolată. 

64% dintre consumatori consideră că produsele cu umpluturi din fructe sunt sănătoase. Topfil, umpluturile noastre din fructe gata de utilizat, conțin până la 90% fructe și nu au arome și coloranți artificiali. Utilizarea lor în produse de patiserie sau în specialități de patiserie daneze este o modalitate extraordinară de a oferi produse pe care consumatorii le vor considera o alternativă sănătoasă.

VREI SĂ AFLI MAI MULTE DESPRE ANGAJAMENTUL NOSTRU PENTRU CREAREA UNOR PRODUSE MAI SĂNĂTOASE?

Explorează valorile care stau la baza angajamentului nostru pentru o stare de sănătate mai bună, precum și obiectivele noastre pe termen lung și rezultatele noastre din ultimii ani.

Te interesează o etichetă (mai) curată, ingrediente bio, fără gluten, pe bază de plante sau alte ingrediente asociate cu starea de sănătate?