ARTA BRUTĂRIEI ÎNTÂLNEȘTE ȘTIINȚA SISTEMULUI DIGESTIV

21 iul. 2021

Brutărie
Center For Bread Flavour
Inovație & Diferențiere

Un stomac fericit este cheia pentru a te simți mai bine! Știați că microbiomul intestinal uman găzduiește peste 100 de miliarde de microorganisme? Și toate trebuie să fie fericite. Cum? Prin echilibru. Este ceea ce le place! Prosperă într-un mediu cu o mare diversitate de sute de specii diferite și un raport adecvat între bacteriile „bune” și „rele”.

Nu este de mirare că această vastă populație din interiorul corpului este crucială pentru bunăstarea fizică și mentală. Și este fundația a 70% din sistemul imunitar. De aceea, sănătatea stomacului și buna funcționare a intestinelor ne privește pe toți, nu doar pe cei cu probleme digestive. 

Creșterea interesului cu privire la sănătatea sistemului digestiv creează nevoia de alimente naturale, accesibile și gustoase, care asigură o digestie corectă. 

Haideți să aflăm cum putem răspunde la această cerere a consumatorilor.

ARTA BRUTĂRIEI ÎNTÂLNEȘTE ȘTIINȚA SISTEMULUI DIGESTIV

Este ușor de înțeles de ce arta pâinii este o sărbătoare a vieții de 250 de generații. Pâinea este prezentă în rutina noastră, ceea ce o recomandă firesc pentru o dietă prietenoasă cu digestia. Când vorbim de pâine, vorbim de combinația încântătoare dintre miros, textură, prospețimea miezului și gustul său bogat. Clubul admiratorilor este imens datorită diversității de texturi și tradiții în procesul de realizare a pâinii. 

Acum imaginați-vă, cum ar fi dacă această pâine atât de iubită ar putea fi hrana de zi cu zi de care are nevoie sistemul digestiv uman? Deși pâinea este unul dintre cele mai banale alimente, coacerea pâinilor benefice unui sistem digestiv sănătos este o artă pe care o stăpânim și o știință pe care o perfecționăm. Cu peste o sută de ani de experiență în produse de brutărie, la Puratos nu ne oprim niciodată să explorăm, să reflectăm și să descoperim noi modalități de a profita la maxim de ingredientele care sunt atât de iubite de consumatori: de la cele mai gustoase fibre până la noile noastre soluții pe bază de maiele. Este timpul să le oferim brutarilor o voce în dialogul privind sănătatea digestiei, pe măsură ce gustul și sănătatea evoluează.

SĂNĂTATEA INTESTINALĂ VERSUS SĂNĂTATEA DIGESTIVĂ

În primul rând, să clarificăm cei doi termeni: sănătate digestivă și sănătate intestinală. Acestea sunt adesea văzute ca sinonime, dar există diferențe între cei doi. Sistemul digestiv sau tractul gastrointestinal este alcătuit din mai multe organe, inclusiv ficatul, pancreasul, stomacul și vezica biliară, deci alimentele sunt digerate pentru a extrage substanțele nutritive și a absorbi energia. Intestinul reprezintă ultima parte a sistemului nostru digestiv și este compus din intestinul subțire și gros.

INOVAȚII ÎN PANIFICAȚIE

 Pâinea pe care a făcut-o un brutar cu mii de ani în urmă într-un cuptor cu flacără deschisă și pâinea care tocmai a ieșit din cuptorul brutăriei de lângă tine sunt două lucruri destul de diferite, dar cu aceleași gene: cerealele. Și am învățat cum să profităm la maxim de acestea, provocați fiind de eforturile generațiilor anterioare. Iar ultimele noastre soluții merg și mai departe; permițându-vă să realizați pâini cu beneficii pentru sănătate și, mai ales, pentru digestie! 

Pentru a beneficia de conștientizarea tot mai mare a sănătății sistemului digestiv, brutăriile ar trebui să abordeze mai des bariera gustului, care de multe ori, îi oprește pe consumatori să aleagă o pâine bogată în fibre. Brutăriile pot oferi de acum consumatorilor produse care nu numai că au un gust și texturi remarcabile, dar îi pot ajuta și să aibă grijă de sănătate. Inovațiile din industria de panificație permite acum realizarea unor astfel de pâini gustoase și cu multiple beneficii pentru sănătate și digestie.

CEREALELE GERMINATE – SOLUȚIA PENTRU A PUNE ÎN PIAȚĂ PÂINI NUTRITIVE

Boabele de cereale sunt adevărate minuni prin capacitatea pe care o au de a da viață unei noi plante. Când o cereală încolțește, aceasta pornește un proces de creștere prin care sunt eliberate multe substanțe nutritive din interiorul bobului. O sămânță conține trei părți comestibile – germenele, endospermul și învelișul protector. Germenele este embrionul care în procesul de creștere se hrănește cu acești nutrienți pentru a susține creșterea unei noi plante. Este de reținut că în timpul încolțirii se activează anumite enzime care facilitează absorbția mai multor nutrienți de către organism decât în cazul cerealelor care nu au fost supuse procesului de germinare.

SOFTGRAIN SPROUTED GRAINS - CEREALE GERMINATE, FERMENTATE ȘI INFUZATE ÎN MAIA

CE ESTE UNIC ÎN PROCESUL DE GERMINARE PURATOS?

Procesul este bine controlat cu scopul de a obține boabe încolțite care sunt sigure și sănătoase, cu aport de substanțe nutritive. După selectarea cu atenție a cerealelor ce urmează a fi germinate, acestea se țin în tancuri cu apă timp de 24 ore. Cu ajutorul unor containere unice, concepute de experții Puratos, pentru a simula condițiile de temperatură și climat existente în sol, se începe procesul de încolțire a cerealelor hidratate în prealabil, proces ce durează până la 5 zile. Atunci când lăstarii ajung la dimensiunea optimă pentru un maxim de nutrienți, începe procesul de fermentare îndelungată a boabelor (până la 72 de ore), pentru a aduce boabelor încolțite un plus de savoare, nuanță și un gust dulceag. 

 

Softgrain Sprouted Rye

Boabele de secară germinate și fermentate, infuzate în maia lichidă de secară îți dau 3 motive să reinventezi sortimentele consacrate de pâine pentru a le face și mai gustoase și mai hrănitoare!

1. Clienții tăi vor fi cuceriți de gustul irezistibil beneficiile nutriționale și aspectul apetisant al pâinii.

2. Îți îmbogățești sortimentația cu specialități best seller. 

3. Ai timp de lucru mai scurt și obții pâini cu prospețime îndelugată.

Softgrain Ancient Grains

Softgrain Ancient Grains

Cereale și semințe străbune infuzate în maia lichidă de grâu și secară Versatilitate fără limite: ușor de utilizat în produse de brutărie

Softgrain Rye & Buckwheat

Softgrain Rye & Buckwheat

Boabe de secară și hrișcă hidratate și infuzate în maia lichidă de secară. Boabe de secară și hrișcă hrănitoare, cu minerale și nutrienți benefici organismului Gust bogat și o textură ușor de savurat

Softgrain Spring Wheat

Softgrain Spring Wheat

Boabe de grâu germinate și fermentate, infuzate în maia lichidă de grâu. 100% boabe de grâu încolțite, fermentate timp de 72 de ore și infuzate în maia lichidă de secară, cu proprietăți nutritive superioare Se obține o pâine gustoasă și proaspătă mai mult timp.

Contact

Vrei să intri în legătură cu un reprezentant Puratos? Contactează-ne!

Contactează-ne

Centre de inovație

Oferim clienților noștri acces la echipamente de ultimă generație, expertiză și instruire în domeniu.

Descoperă