Plăcintă cu pere și caramel

Din ingrediente vegane

Alimentația este cea mai puternică pârghie pentru optimizarea sănătății umane și a sustenabilității planetei. Este o provocare imensă să oferi unei populații mondiale, într-o continuă creștere, diete sănătoase din sisteme alimentare durabile. O dietă bogată în alimente pe bază de plante și cu mai puține alimente de origine animală va duce la îmbunătățirea beneficiilor pentru sănătate și mediu. Puratos consideră că este momentul să abordăm necesitatea unui sistem alimentar sustenabil, motiv pentru care ne angajăm să conștientizăm valoarea, impactul pozitiv și beneficiile consumului de mai multe plante asupra sănătății planetei, cuprinzând sănătatea publică, sustenabilitatea economică și a mediul înconjurător.

Ingrediente

Metodă

  1. Amestecă toate ingredientele pentru a face caramelul până ajungi la o cremă moale. Într-un inel de inox de 16 cm, acoperit cu hârtie de copt adaugă 100 gr din crema obținută anterior.
  2. Taie perele proaspete în felii de aprox. 5 mm grosime. Amplasează-le precum un evantai peste crema de caramel. 
  3. Pune toate ingredientele pentru blat și amestecă cu o spatulă timp de 1 min. la viteză mică și 4 min. la viteză medie, până se obține un aluat omogen. Toarnă 400 gr peste baza de pere. Se coace compoziția pentru aprox. 35min la 180°C. Apoi întoarce totul invers pe un grătar pentru a se răci.
  4. Glazurează tortul cu Miroir Neutre și, pentru decor, presară câteva alune mărunțite deasupra. Usucă PatisFrance Mini Pears, rulează-le prin zahăr și flambează-le.