DIY: opt trucuri pentru fotografii savuroase ale preparatelor tale

În zilele noastre, să postezi imagini pe Facebook sau Instagram îți alimentează succesul online. Până la urmă, nu înseamnă imaginea o mie de cuvinte? Din fericire, orice smartphone este acum echipat o cameră inteligentă și există o mulțime de aplicații prin care poți edita pozele gratuit. Chiar și așa, este ușor să faci o poză nereușită. Urmărind aceste trucuri simple, care ne-au fost oferite de fotograful culinar Kyonne Leyser, fiecare brutar și patiser poate realiza fotografii încântătoare preparatelor care le ies din mâini.

1. Un start curat

 

Realizarea unei fotografii reușite începe cu o lentilă curată. Îndepărtează amprentele, praful și orice alte urme de mizerie de pe lentilă. De fiecare dată. Este un efort mic, dar care determină un rezultat uriaș. Poți șterge cu un tricou, cu o cârpă curată sau cu un șervețel special, important este să faci lentila curată lună.

2. Grăbește-te

 

Preparatele tale arată cel mai bine imediat după ce le-ai scos din cuptor. Același lucru este valabil și pentru blatul de bucătărie pe care tocmai l-ai ocupat. Fii sigur că ești pregătit. Gândește-te dinainte unde vrei să faci fotografia, pregătește cadrul și aranjează lucrurile pe care vrei să le folosești. Asigură-te că ferestrele care apar în imagine sunt curate și că nu sunt firmituri împrăștiate în fundal.

3. Lumina suficientă

 

Lumina naturală este cheia aici. Cea mai bună lumină este cea din timpul zilei, așa că ia în considerare acest lucru când alegi un loc pentru fotografiile tale. Dacă nu ai lumină naturală, poți simula același efect cu ajutorul unui bec led cu lumină albă. Evită să folosești blitzul pentru că va face ca structura și culoarea din fotografia ta să se piardă.

4. Perspectiva

 

Unghiul din care fotografiezi depinde în mare măsură de compoziția preparatului tău, de umplutura și de straturile pe care acesta le are. Atunci când preparatul nu are înălțime, îl poți fotografia de sus. Fotografia din lateral va avea mai multă profunzime și va dezvălui ce are preparatul tău în interior.

5. Fără zoom

 

Foarte important! Nu folosi zoom pentru a arăta preparatul de la mică  distanță, ci mai degrabă apropie camera de el. Dacă folosești zoom, imaginea ta va pierde din claritate și din calitate.

6. Aranjarea cadrului

 

Preparatul trebuie să fie în centrul imaginii tale. Fundalurile aglomerate vor distrage atenția de la ce ai preparat. Tacâmurile, paharele și semnele decorative pot adăuga ceva interesant în fotografie, însă focalizarea trebuie să se facă pe produsul tău. Aproape orice smartphone are o setare a focalizării prin care se reduce claritatea unui fundal aglomerat, astfel încât acesta să nu distragă atenția.

7. Tușe de final

 

În magazinele de aplicații găsești o mulțime de instrumente pentru editarea fotografiilor, una dintre cele mai cunoscute fiind chiar Instagram. Deși este tentant să folosești filtre, pentru fotografiile culinare este mai bine să optezi pentru instrumentele de editare a fotografiei. Folosește contrastul, lumina, temperatura culorii și structura. Testează ce face fiecare, vezi ce se întâmplă și alege aspectul cel mai atractiv.

8. Fă imaginea să merite distribuită

 

În lumea vizuală de astăzi, este esențial să poți face o fotografie care să merite distribuită. Este și mai important însă ca aceasta să îi entuziasmeze pe clienți, iar aceștia să distribuie imagini cu magazinul tău și cu ofertele tale. Drept urmare, fă tot ce poți ca prezentarea produselor tale să iasă în evidență, alege ambalaje care îți poartă brandul, ca să poți fi găsit pentru comenzi, iar în final asigură-te că interiorul magazinului tău este curat și ordonat.