Center For Bread Flavour

Ani de zile, Puratos a derulat studii de cercetare amănunțite privind modul în care oameni din toată lumea experimentează gustul produselor finite, în special al pâinii. Pentru a strânge informații cât mai clare privind gustul și aroma pâinii, dar și despre fermentare, am deschis un centru dedicat pâinii - Center for Bread Flavour.

Localizat în Saint Vith, Belgia, Center for Bread Flavour îmbină expertiza noastră în privința gustului, fermentării și a asocierii potrivite a pâinii cu alte alimente, pentru a arăta modul în care aroma influențează gustul și textura pâinii.

Misiunea ”Center for Bread Flavour”

Ne dorim să fim punctul de referință în care reprezentanții industriei de brutărie, oamenii de știință și angajații Puratos se întâlnesc pentru a experimenta și a face schimb de opinii legate de cele mai bune practici în  procesul de fermentare și dezvoltare a aromelor. Obiectivul nostru este să generăm informații în timp ce creăm produse finite al căror gust depășește imaginația.

Biblioteca de maiele

Nimic nu demonstrează angajamentul nostru față de realizarea pâinii mai bine decât Biblioteca de Maiele. Localizată în cadrul Center for Bread Flavour, Biblioteca de Maiele a fost creată pentru a conserva biodiversitatea maielelor din întreaga lume și pentru a împărtăși cunoștințele noastre privind utilizarea maielei în brutărie.

Aceasta reunește o colecție autentică de maiele cu profil de aromă unic, adunate din întreaga lume. Inițiativa noastră este o sursă reală de tradiție și inspirație pentru brutarii și consumatorii din toată lumea. De aceea, Puratos a decis să creeze o bibliotecă dedicată conservării și promovării maielelor din toată lumea. Astfel, putem asigura supraviețuirea biodiversității tulpinilor pe viitor. Biblioteca a început cu 43 de maiele, iar acum a ajuns la peste 100!

 În fiecare an, ne îndreptăm atenția asupra unei țări sau a unei regiuni și ne propunem să strângem cât mai multe maiele diferite posibil. Partenerul nostru, Profesorul Marco Gobbetti, le analizează în laborator pentru a determina compoziția de microorganisme din acestea.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 700 de tulpini de drojdii sălbatice și 1.500 de bacterii lactice.

Biblioteca este o inițiativă non-profit prin care sunt păstrate maiele cu profile de aromă unice. Odată selectată o maia, brutarul se angajează să transmită anual același tip de făină pentru a fi hrănită. În cazul în care brutarul are probleme sau pierde maiaua, Puratos îi va putea pune la dispoziție o parte din maiaua proprie.  Acesta este modul în care Puratos contribuie la îmbogățirea și păstrarea universului minunat al maielelor și al procesului de fermentare, garantându-le astfel brutarilor că maiaua lor va fi păstrată în siguranță. De asemenea, studiul compoziției acestora ne ajută să fim mai buni în ceea ce facem.