MyPuratos, prima platforma de eCommerce

Puratos introduce eCommerce în industria de ingrediente pentru panificație din România

30 sept. 2019

Produse

Grupul belgian Puratos, lider global în producția de ingrediente pentru brutărie, patiserie și ciocolaterie, a lansat MyPuratos, prima platformă de eCommerce din domeniul materiilor prime și auxiliare pentru panificație, dedicată clienților din sectorul industrial, artizanal, retail și horeca. Subsidiara din România a furnizorului internațional este prima din sud-estul Europei care introduce opțiunea de comerț electronic, imediat după Belgia, Elveția, Franța și Polonia.

Puratos se adaptează tendinței globale către digitalizare și presiunilor de optimizare din piață, dar rămâne axat pe relația directă cu clienții, prin echipele sale de vânzare și distribuitori. Compania își propune să genereze prin noul canal de vânzări online aproximativ 10% din total vânzărilor pentru sectorul de panificație produsă artizanal până la sfârșitul anului financiar 2020 și aproximativ 30% din totalul vânzărilor pe același segment, până la finalul anului 2021.

Relația directă cu clienții noștri rămâne la fel de importantă ca și până acum. Platforma MyPuratos completează eficient canalele noastre online și offline prin care susținem afacerile din industria de panificație, mai ales în ceea ce privește clienții artizani. Pentru brutării, patiserii și ciocolaterii, magazinul online va aduce mai multă flexibilitate și un management mai eficient al afacerilor proprii”, a declarat Andrei Stoian, Product Manager Puratos România.

Platforma MyPuratos este proiectată să susțină distribuția și să eficientizeze procesul de vânzare. MyPuratos funcționează similar unui magazin online, cu acces din website-ul www.puratos.ro, prin simpla creare a unui cont de utilizator. Prin noua facilitate, clienții Puratos plasează comenzi online, sunt informați cu privire la produsele nou lansate, comunică oricând doresc cu un consultant, pot salva rețetele preferate, primesc oferte personalizate, descarcă documentele tehnice ale produselor, vizualizează istoricul comenzilor și al facturilor.

Grupul Puratos este lider global în producția de materii prime inovative, cu expertiză în aplicații finite pentru industria de panificație, patiserie și ciocolatiere. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are 8.780 de angajați în 70 de ţări, deține 64 de unități de producție și 82 de centre de inovație, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în 100 de tari, în 2018 cifra de afaceri a Puratos a atins 1,7 miliarde de euro la nivel global.

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar și servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal, retail și horeca printr-o rețea de 12 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare. Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu trei linii de producție distincte (linie de margarină, linie de mixuri pentru patiserie și brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri) și 150 de angajați. Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse, printre care maiale active și inactive, cereale încolțite și infuzate în maia lichidă, ciocolată belgiană Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.