Coasta de Fildeș: O nouă școală, proiect finanțat prin Bonusul de Ciocolată

Cacao-Trace este programul de aprovizionare sustenabilă cu cacao al Puratos, care redefinește standardele de calitate în industria ciocolatei. Căutăm mereu noi modalități de a îmbunătăți traiul fermierilor noștri de cacao și al comunităților locale. Un exemplu excelent este școala care a fost construită pentru copiii din Adjamene, Coasta de Fildeș. Primul bonus al ciocolatei din această regiune a fost investit cu gândul la viitor: condiții mai bune pentru elevi și profesori pentru a crea un mediu de învățare optim.

Îmbunătățirea continuă este principalul obiectiv al Cacao-Trace

Prin eforturile sale continue, Cacao-Trace ne aduce beneficii tuturor și, mai mult decât orice alt program, acesta este în beneficiul fermierilor de cacao. Îi instruim să livreze boabe de cacao de cea mai bună  calitate și realizăm procesul de fermentare în centrele post-recoltare din apropierea comunităților. Pentru această calitate superioară, fermierii noștri sunt recompensați cu o  primă de calitate și cu Bonusul de Ciocolată (de 10 de cenți pentru fiecare kilogram de ciocolată vândut). Acest lucru poate adăuga până la 1 sau 2 luni de salariu suplimentar. În acest fel, putem schimba viața fermierilor și a comunităților acestora, creând în același timp o ciocolată cu gust excepțional.

Cei care au vizitat una din comunitățile locale descriu experiența ca fiind una care le-a schimbat viața. Cacao-Trace are un impact extraordinar și emoționant pentru aceste comunități de fermieri, mai ales pentru că la final toate părțile implicate în proces au de câștigat..

De ce Școala Primară Abdoulayekro?

Educația este fundamentală pentru viitorul fiecărui copil. Din păcate, pentru mulți copii din întreaga lume facilitățile moderne nu sunt disponibile. Școala primară Abdoulayekro, din Coasta de Fildeș, avea nevoie disperată de o infrastructură bună, bănci și o cantină, precum și de facilități sanitare adecvate. Renovarea școlii ar fi fost imposibilă fără finanțare externă, punct în care a intervenit Cacao-Trace.

Înainte de distribuirea „bonusului de ciocolată”, echipa Cacao-Trace a vizitat de multe ori vechea școală. Membrii echipei au văzut nevoile comunității și au simțit entuziasmul și dorința de a face progrese, omunitatea locală a fost aceea care a venit cu ideea proiectului de renovare a școlii, care a decis să cheltuie primul bonus de ciocolată în beneficiul școlii primare Abdoulayekro. Datorită tuturor clienților și partenerilor noștri, proiectul ambițios a devenit realitate.

 

Oferirea primului bonus de ciocolată pe Coasta de Fildeș - începutul unui proiect emoționant de școală.

Școala primară Abdoulayekro, noul rai pentru elevi și profesori

Proiectul de renovare a școlii a început de fapt pe 18 octombrie 2018. În acea zi, fermierii locali de cacao au primit primul bonus de ciocolată (în valoare de 38.742.000 XOF sau 59.062 €). Acest venit suplimentar (10 cenți pentru fiecare kilogram de ciocolată) a fost vital, deoarece le-a permis să facă aceste investiții esențiale - reconstrucția completă a școlii primare. Aruncați o privire asupra imaginilor și vedeți diferența pe care a făcut-o acest sprijin financiar.

Elevii și profesorii lucrează acum în săli de clasă sigure și bine construite, cu bănci noi. Există un birou de management, o cantină complet echipată și noi facilități sanitare. În noua clădire, ei beneficiază practic de toate facilitățile de care au nevoie.

Inaugurarea noii școli a fost un moment de bucurie și speranță pentru comunitatea locală, echipa Cacao-Trace și clienții noștri. Împărtășim aceeași credință: putem face cu toții progrese dacă avem obiective comune.

20 septembrie 2019. Inaugurarea Școlii primare Abdoulayekro

Alăturați-vă nouă și sprijiniți comunitățile din cadrul Cacao-Trace

Proiectul Școala primară Abdoulayekro este o dovadă excelentă a impactului asupra vieții de zi cu zi a oamenilor. Acesta este doar un exemplu al diferitelor moduri de a conferi putere comunităților fermierilor noștri de cacao.

Sperăm că tot mai multe companii vor deveni parte comunității Cacao-Trace, astfel încât mai mulți oameni din regiunile producătoare de cacao să aibă de câștigat. Împreună contribuim la o lume excepțională a ciocolatei.

Contactați reprezentantul local accesând link-ul de mai jos pentru a descoperi ce poate face  Cacao-Trace pentru voi.