Cum să creezi un desert pe bază de plante? de Michel Eyckerman și Kris De Roy

Pătrunde într-o lume a deserturilor pe bază de plante cu consilierul tehnic Belcolade, Michel Eyckerman și bucătarul Kris De Roy, proprietar al restaurantului cu o stea Michelin și o stea verde, Hofke van Bazel. Cu ajutorul Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace, demonstrează că produsele pe bază de plante pot fi și prietenoase cu mediul și delicioase.

Provocarea? Crearea unui desert pe bază de plante care să concureze la gust și aspect cu deserturile tradiționale.

Rezultatul? Lunar Tube: un desert pe bază de plante care combină notele cremoase, de nucă și vanilie ale ciocolatei Belcolade Selection W. Plant-based Cacao-Trace cu zmeura proaspătă și coaja de bergamotă, demonstrând potențialul ingredientelor pe bază de plante.

Vizionează videoclipul nostru și descoperă lumea deserturilor pe bază de plante.

Rețetă: Lunar Tube

Rețetă: Lunar Tube

Stăpânește această rețetă inovatoare urmând instrucțiunile pas cu pas oferite de Michel Eyckerman și Kris de Roy. Hai să creăm magie de ciocolată!

 

Gust delicios pe bază de plante

Hai să creăm un desert pe bază de plante

Savurează gustul delicios pe bază de plante pe măsură ce tendințele continuă să crească, 56% dintre consumatori exprimându-și interesul pentru opțiunile pe bază de plante, conform unui sondaj Taste Tomorrow*. Pentru bucătari, patiseri și ciocolatieri, această tendință stă la baza călătoriei de descoperire a ingredientelor perfecte pentru crearea unei experiențe aromate, care concurează cu deserturile tradiționale. Acest desert unic creat de Michel Eyckerman, consilier tehnic Belcolade, și Kris De Roy, bucătarul care deține restaurantul cu o stea Michelin, Hofke van Bazel, demonstrează că acest lucru este posibil.

De ce ați ales să lucrați cu o ciocolată pe bază de plante?

Michel Eyckerman: „Este fascinant să lucrezi cu acest produs. În ultima perioadă, cererea pentru alternative pe bază de plante pentru ciocolată a crescut rapid. Această schimbare nu este determinată doar de faptul că mai mulți oameni adoptă un stil de viață pe bază de plante, ci și de faptul că există o dorință tot mai mare de a adopta o alimentație responsabilă.”

Kris De Roy„Observ această tendință și în restaurantul meu. De aceea ofer întotdeauna o alternativă la preparatele cu carte și pește. Ocazional, creez chiar un meniu bazat în întregime pe plante, încorporând fructe și legume din grădina mea, și reacțiile sunt foarte bune.”

Există deja suficiente alternative pentru crearea deserturilor pe bază de plante?

Michel Eyckerman„În ceea ce privește ciocolata, Belcolade oferă acum o gamă completă de ciocolată neagră, cu lapte și albă pe bază de plante. Dezvoltarea unei alternative pe bază de plante pentru ciocolata albă prezintă provocări, dar am reușit să creăm o ciocolată care este și delicioasă și ușor de folosit.”

Cu ce poți combina ciocolata?

Michel Eyckerman: „Datorită profilului său de gust complex, o poți combina cu ușurință cu fructe, caramel și nuci.”

Kris De Roy: „În timp ce căutam idei pentru desertul nostru, ne-am gândit să adăugăm zmeură. Culoarea roșie vibrantă creează un contrast frumos cu albul ciocolatei Belcolade, iar aromele se complementează reciproc perfect.”

Sunteți mulțumiți de rezultat?

Kris De Roy: „Cu siguranță. Are un aspect frumos și este foarte gustoasă. În plus, îmi place că nu îți dai seama că este pe bază de plante.”

Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace

Ciocolată albă cu gust complex și cremos, cu note de fundal elegante de nuci și vanilie, accentuate de note delicate de miere.
Perfectă pentru produse de patiserie, deserturi și produse din ciocolată clasice și pe bază de plante.

  • Textură cremoasă și gust echilibrat

  • Luciu și culoare frumoase pentru creațiile tale albe

  • Sustenabilă: certificare Cacao-Trace

Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace

Vrei să afli mai multe detalii despre această rețetă sau despre echipa de consilieri tehnici Belcolade și serviciile noastre?

*Sursa: Sondaj Innova Category Survey Chocolate 2023 / Sondaj de tendințe 2023.