Cum să creezi un desert Amber? de Stéphane Leroux și Fatma Hussen

Vino alături de noi într-o călătorie magică a ciocolatei cu consilierul tehnic Belcolade, Meilleur Ouvrier de France, Stéphane Leroux, și studenta patiserie câștigătoare a trofeului Wanet, Fatma Hussen. Împreună, transformă un entremet clasic într-o capodoperă culinară, explorând potențialul vast al aplicațiilor posibile cu ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

Provocarea? Crearea unui entremet, îmbinând aromele dinamice ale cafelei, caramelului și portocalei.

Rezultatul? Mokamba: o combinație de „Moka” și „Amber” care îmbină aromele vibrante ale cafelei, caramelului și portocalei. Datorită aromei echilibrate de caramel cu unt sărat cu lapte gătit și note de vanilie a ciocolatei Belcolade Selection Amber Cacao-Trace, există o gamă variată de posibilități.

Vizionează videoclipul, inspiră-te și du-ți produsele pe bază de ciocolată la un alt nivel. 

Rețetă: Mokamba

Rețetă: Mokamba

Descoperă rețeta pe care Stéphane Leroux a creat-o împreună cu Fatma Hussen și inspiră-te pentru produsele tale pe bază de ciocolată. Hai să creăm magie de ciocolată!

 

Un entremet Amber cu o aromă unică

Hai să creăm un desert Amber!

Caramelul este a treia aromă preferată în produsele pe bază de ciocolată*. Poate că ai descoperit deja secretele ciocolatei albe, cu lapte și negre. Dar încorporezi și ciocolata Amber în creațiile tale? După cum spune Stéphane Leroux, consilier tehnic la Belcolade, „Combină culoarea deschisă – permițând varietate vizuală – cu aroma caramelului, una dintre preferatele consumatorilor.” Împreună cu studenta patiseră, Fatma Hussen, a creat un desert cu patru straturi care se inspiră din posibilitățile variate oferite de ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

De ce este ciocolata Amber un produs atât de interesant?

Stéphane Leroux„Ciocolata Amber, o variantă a ciocolatei albe, introduce o notă caramelizată distinctă care elevează gustul dincolo de obișnuitul gust lăptos și dulce. Versatilitatea sa în combinații de arome, împreună cu culoarea arămie, oferă posibilități extraordinare pentru decoruri creative. De aceea este o alegere unică și valoroasă pentru creațiile din ciocolată.”

Fatma Hussen„Sub îndrumarea lui Stéphane Leroux, am fost plăcut surprinsă de posibilitățile vaste oferite de ciocolata Belcolade Selection Amber Cacao-Trace. Ideală pentru a aduce inovația în rețetele de patiserie, generează un univers de potențial pentru creativitate culinară."

Cum poți încorpora ciocolata Amber?

Stéphane Leroux: „Această ciocolată este folosită similar cu ciocolata albă, dar cu o ușoară variație la temperare, necesitând o temperatură de folosire finală mai joasă. Oferă rezultate excelente în mousse-uri și permite crearea de glazuri și decoruri frumoase. Pe scurt, există numeroase posibilități creative, la fel ca în cazul altor ciocolate Belcolade Selection.”

Ce arome se potrivesc cu această ciocolată?

Stéphane Leroux„Lucrul cu ciocolata Amber mi se pare foarte interesant atunci când este combinată cu portocale și cafea, de exemplu. Fructele și cafeaua sunt o combinație dificilă, de obicei, dar ciocolata Amber le îmbină pe cele două foarte plăcut.”

Fatma Hussen: „De aceea am ales să combinăm ciocolata Amber în entremet-ul nostru cu portocală și cafea și am fost surprinsă de cât de bine se potrivesc. Aceste ingrediente se complementează reciproc pentru un rezultat echilibrat perfect.”

Și vouă vă place să mâncați ciocolată Amber?

Fatma Hussen: „Cu siguranță! Odată ce încep să mănânc, mi-e greu să mă opresc. Chiar și în timp ce găteam, era pur și simplu irezistibilă.”

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

O ciocolată Amber echilibrată cu caramel cu unt sărat, cu 30% conținut de cacao. Faimoasă pentru versatilitatea sa, această ciocolată sustenabilă garantează un gust extraordinar pentru produsele tale de patiserie și ciocolată.

  • Ciocolată belgiană

  • Lucrabilitate extraordinară și utilizare versatilă

  • Sustenabilă: certificare Cacao-Trace

Belcolade Selection Amber Cacao-Trace

Vrei să afli mai multe detalii despre această rețetă sau despre echipa de consilieri tehnici Belcolade și serviciile noastre?

*Sursa: Innova Market Insights, Category insider: Decadent Delights: Explorând tendința globală a produselor de ciocolată, 2023.