Cacao-Trace este programul de sustenabilitate a Puratos dedicat culturilor de cacao, și care își propune prin colaborarea directă cu fermierii să asigure sustenabilitatea pe termen lung a producției de cacao. 

Cacao-Trace

Programul beneficiază de propriul proces de certificare și este auditat anual de o terță parte independentă. În prezent, programul se derulează în Vietnam și pe Coasta de Fildeș, iar în curând va ajunge în mai multe țări din Africa de Vest și Asia de Sud-Est.

SEDEX

Puratos face parte din SEDEX, Schimbul etic de date între furnizori, un ONG dedicat responsabilizării și creșterii nivelului etic al lanțurilor de aprovizionare globale.

RSPO

Puratos este membră a Mesei rotunde pentru sustenabilitatea uleiului de palmier (Roundtable for Sustainable Palm Oil) (RSPO), singurul sistem global pentru certificarea sustenabilității uleiului de palmier. În prezent, avem 20 de centre certificate RSPO în Europa, SUA și Australia și intenționăm să creștem numărul acestora în viitorul apropiat.

Ciocolată cu adevărat delicioasă de la experții fermentației

În termeni de aromă și gust, ciocolata Cacao-Trace oferă mult mai mult față de alte produse de ciocolată realizate din surse sustenabile. Acest lucru se datorează eforturilor intense depuse pentru a controla procesul post-recoltare, dar și urmărirea îndeaproape a altor factori, precum solul, climatul și varietatea soiurilor. Ca și în cazul vinului, fermentația este o etapă esențială în dezvoltarea și potențarea aromei din fiecare boabă de cacao. Stăpânirea acestui proces fermentativ rezultă în selectarea foarte riguroasă a boabelor de cacao ce vor deveni ulterior ciocolată Cacao-Trace.

Un bonus suplimentar la achiziția de ciocolată Cacao-Trace

Când cumpărați produse de ciocolată Cacao-Trace, sprijiniți aprovizionarea cu ciocolată pe termen lung, ajutând în mod direct la reducerea nivelului de sărăcie al fermierilor de cacao. Pentru fiecare kilogram de ciocolată cumpărat, programul Cacao-Trace plătește un „bonus al ciocolatei” de 0,10 euro înapoi fermierilor. Această schemă de plată, simplă și transparentă, este unică, întrucât 100% din Bonusul Ciocolatei ajunge la fermieri prin intermediul Fundației „Next Generation Cacao”. Bonusul Ciocolatei creează o relație benefică reciprocă pe întregul lanț de aprovizionare, de la fermierul care cultivă boabele de cacao la producătorul și distribuitorul de ciocolată și, mai departe, până la iubitorii de ciocolată din întreaga lume.

Încredere transmisă prin transparența și trasabilitatea lanțului de aprovizionare

Achiziționând ciocolată Cacao-Trace, contribuiți la îmbunătățirea vieții fermierilor de cacao și a familiilor lor. Separarea controlată a boabelor de cacao Cacao-Trace de alte boabe de cacao pe întregul lanț de aprovizionare - de la recoltare până la prelucrare - garantează trasabilitatea fizică a boabelor Cacao-Trace. Iubitorii și producătorii de ciocolată pot fi siguri că fiecare livrare de boabe de cacao Cacao-Trace este validată și înregistrată.