Școlile de brutărie Puratos pentru o viață mai bună în India și Brazilia

Credem că, pe lângă împărtășirea aptitudinilor și a cunoștințelor tehnice cu partenerii noștri comerciali – brutării, cofetării, supermarket-uri și unități de alimentație publică (restaurante, fast-food-uri, etc.)   este foarte important să venim în sprijinul comunităților defavorizate din țările în care activăm. Ne dorim să fim un partener de încredere pe plan local, aceasta este unul din lucrurile care ne definesc ca business pe plan internațional și pe care îl demonstrăm prin investiția și implicarea în proiectul destinat deschiderii de școli de brutărie în țări precum India și Brazilia.

Așa cum se întâmplă în numeroase alte țări în dezvoltare, preferințele consumatorilor din India și Brazilia se apropie din ce în ce mai mult de cele occidentale, crescând cererea pentru produse finite precum prăjituri, produse de patiserie și produse din ciocolată. Supermarketurile, brutăriile și cofetăriile, dar și hotelurile și vasele de croazieră doresc să își lărgească oferta de produse; însă, multe dintre acestea se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă calificată.

Brutarii viitorului

Din dorința de a oferi șanse la dezvoltarea unor tineri pasionați și care nu au acces la resurse de educație și formare în domeniul brutăriei, patiseriei și al ciocolatei, compania Puratos a investit și a fondat două școli de brutărie, una în Brazilia și una în India. În ambele țări, formatul cursurilor a fost conceput astfel încât, pe lângă educația elementară, să le ofere cursanților formarea practică necesară pentru a avea o calificare și de a accesa pe viitor un trai decent. Programul include și perioade de formare plătite în diferite companii. De asemenea, ne luăm angajamentul să îi angajăm pe absolvenții școlilor din India, Brazilia sau să îi îndrumăm și să îi recomandăm spre unul dintre partenerii noștri în vederea angajării.

Dat fiind succesul proiectelor din India și Brazilia, intenționăm să extindem programul pentru ca și mai mulți tineri din țări în dezvoltare să își poată transforma pasiunea pentru brutărie, patiserie și ciocolată într-un mod de viață plin de satisfacții.

India

Prima noastră școală de brutărie a fost inaugurată în India în august 2014. Anual, la program participă 25 de cursanți din zone defavorizate. Cursurile sunt numeroase și variate, elevii învață de la concepte elementare ale artei culinare și ale brutăriei, la lecții mai avansate în patiserie și prepararea ciocolatei.

Brazilia

În aprilie 2015, în colaborare cu Fundația Gol de Letra, am lansat un proiect similar într-un cartier defavorizat din Sao Paolo, Brazilia, unde aproximativ 20 de cursanți au anual șansa de a participa la ateliere pe o perioadă de 18 luni. 

Pentru mai multe informații despre școlile de brutărie pe care le susținem, accesați pagina noastră de Contact.