Sfaturi și trucuri de Ziua Îndrăgostiților pentru brutarii și patiserii artizanali

14 feb. 2022

Tendințele pieței

Multe lucruri se schimbă, însă rolul dulciurilor de Ziua Îndrăgostiților nu este unul dintre ele. Ziua de 14 februarie este o oportunitate fantastică de a vă cuceri clienții și a vă crește vânzările.

Această zi reprezintă cel mai bun motiv pentru consumatori să se bucure de produse de panificație și creații de patiserie speciale. Toată lumea caută ceva unic cu care să-i îndulcească pe cei dragi. În ultimii ani, am văzut că Ziua Îndrăgostiților nu mai este doar despre persoana iubită, conceptul extinzându-se tot mai mult pentru a include grupurile de prieteni și familia. Ce oportunitate excelentă pentru a vă face afacerea să iasă în evidență ca locul potrivit pentru cadouri perfecte!

În pregătirea acestei perioade aglomerate, avem 5 sfaturi și trucuri care să vă ajute să faceți luna iubirii să fie un succes:

1. Oferiți-le clienților creații noi și unice de Ziua Îndrăgostiților.

Cercetarea Taste Tomorrow efectuată în rândul consumatorilor a dezvăluit că 59% dintre consumatori sunt de acord că mâncarea care arată bine este gustoasă. Consumatorii caută tot mai mult delicii amuzante, neconvenționale și demne de a fi postate pe Instagram pentru persoanele dragi în această zi specială, ceea ce înseamnă să depășiți tema obișnuită a inimioarelor și florilor. Încântați-vă clienții cu dulciuri unice și creative și așteptați-vă ca ei să vă prezinte creațiile pe social media.

Bineînțeles că gustul rămâne principalul element care-i motivează pe consumatori atunci când cumpără produse de patiserie și panificație dulce. În anul 2021, 60% dintre consumatori sunt dornici să încerce un gust nou sau o combinație neobișnuită de gusturi, ceea ce reprezintă o creștere mică, dar notabilă, față de anii anteriori. Cu toate acestea, când încearcă noi alimente, 67% dintre consumatori doresc ca acestea să aibă un element de familiaritate. Textura este un alt factor important care trebuie luat în calcul aici. 2 din 3 consumatori de la nivel global ar dori să încerce produse cu texturi noi și diferite.

Care este rețeta succesului și cum să mulțumiți clientul zilelor noastre? Atunci când inovați, căutați să adăugați un element de noutate unui produs clasic favorit și reinventați ceva ce consumatorii cred că știu deja bine. De asemenea, este momentul perfect să îmbunătățiți aspectul creațiilor voastre clasice și să încorporați texturi noi.

Căutați inspirație pentru rețete? Descoperiți câteva rețete de Ziua Îndrăgostiților dezvoltate pentru voi de echipa noastră de la Puratos.

Urmăriți Puratos pe Instagram și Facebook ca să fiți primii care descoperă rețete, perspective noi și soluțiile noastre.

2. Prezență online, ca să vă ajutați clienții să găsească deliciul perfect

Odată cu pandemia de Covid-19, cererea pentru servicii de cumpărături online și livrare la domiciliu a înregistrat o creștere spectaculoasă. Această schimbare, care s-a născut, poate, din necesitate, s-a transformat rapid într-o așteptare continuă. 2 din 5 consumatori comandaseră deja online produse de patiserie, torturi sau produse de patiserie rafinată, cel puțin o dată în anul trecut, un număr similar dintre aceștia exprimându-și interesul de a face acest lucru pe viitor. Astăzi, mai mult ca niciodată, este extrem de valoros pentru afacerea voastră să aveți o prezență online și să oferiți servicii de comandă online și livrare.

Mulți oameni încep să caute idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților cu săptămâni înainte. 47% dintre consumatori vor să fie inspirați de oferta de produse a magazinelor lor locale pe care o văd în online. Nu ratați ocazia de a vă promova frumoasele bunătăți de sezon și creațiile de cofetărie cu mult timp înainte! Este posibil ca oferind clienților posibilitatea de a plasa comenzile online să vă diferențiați de concurență. Iar pentru cei uituci, care se hotărăsc în ultima clipă sau cei care tot amână, prezența voastră în social media ar putea fi esențială în a-i ajuta să găsească daruri de Ziua Îndrăgostiților pe ultima sută de metri.

Vreți să învățați să vindeți online și nu știți de unde să începeți? Descoperiți multe ponturi bune în acest articol. De asemenea, consultați Bakeronline, o platformă care permite cofetarilor să creeze un magazin web personalizat, ceea ce face să vă fie ușor să vă vindeți produsele online.

3. Atrageți mai mulți cumpărători de Ziua Îndrăgostiților decorându-vă brutăria

Vânzările sezoniere reprezintă o modalitate foarte bună de a profita de traficul crescut, de a genera profituri mai mari și a crea imaginea unui punct de atracție pentru ocazii speciale. Dacă depuneți un efort suplimentar pentru imagine, decorațiunile sezoniere și ambalajele dedicate pot să fie foarte profitabile.

Decorarea magazinului vostru cu mult timp înainte le amintește clienților să plaseze comenzile din timp.

Pentru a vă ajuta cu decorarea magazinului pentru Ziua Îndrăgostiților, am pregătit câteva postere, abțibilduri frumoase și multe altele.

Descărcați materialele de promovare pentru magazin cu ocazia Zilei Îndrăgostiților de aici, GRATUIT:

4. Ajutați-vă clienții să transforme Ziua Îndrăgostiților într-o zi specială

Măiestria și abordarea personală sunt principalele elemente-cheie care-i motivează pe oamenii care fac cumpărături de la producători artizanali. Și, deși mai mulți oameni cumpără online, 77% dintre consumatori nu vor să dispară magazinele fizice. Ziua Îndrăgostiților este ocazia perfectă pentru a face un efort suplimentar ca să arătați cât de mult vă pasă de clienții voștri. Iată câteva idei:

  • Legați funde roșii, elegante, în jurul cutiilor și adăugați etichete simple cu Ziua Îndrăgostiților, care pot fi folosite și pe post de cărți poștale. Cumpărătorii grăbiți, care își fac cumpărăturile pe ultima sută de metri, vă vor iubi pentru asta.
  • Colaborați cu florăriile vecine și faceți vânzări încrucișate. De ce să nu oferiți la vânzare trandafirii lor în brutăria voastră? Cu dulciuri și flori în mână, clienții voștri vor fi mereu îndrăgostiți de magazinul vostru, dacă-i ajută să câștige niște bile albe cu persoana iubită de acasă!
  • Prezentați-vă povestea personală prin creațiile sezoniere de patiserie și brutărie. Poate că vă puteți inspira clienții cu o poveste romantică atunci când vor dărui acel deliciu jumătăților lor.

Personalizați lucrurile în acea zi și faceți-vă clienții să se întoarcă pentru mai mult. Aveți nevoie de inspirație pentru cărți poștale de Ziua Îndrăgostiților?

Descărcați un șablon pe care l-am creat pentru voi!

5. Adăugați mai multe ocazii de sărbătorire a iubirii!

Poate că cea mai importantă relație în viață este cea pe care o ai cu tine însuți. Ziua Îndrăgostiților nu este un motiv de a-i uita pe clienții care sunt singuri. Încurajați-i să fie buni cu ei înșiși într-o zi în care altfel s-ar putea plictisi. Sau alăturați-vă trendului de Ziua Fetelor (Galentine’s day), care se sărbătorește pe 13 februarie: o zi în care femeile sărbătoresc prietenia cu alte femei. În acest fel, creați mai multe oportunități de a promova și vinde dulciurile voastre.

Sperăm că v-am oferit câteva idei inspiratoare și vă dorim să vă pregătiți așa cum trebuie pentru Ziua Îndrăgostiților.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să vă adresați unui reprezentant Puratos.