Sarea în brutărie - mai mult decât o chestiune de sănătate

27 aug. 2020

Tendințele pieței
Îmbunătățirea gustului
Aspect îmbunătățit al produselor finite

Este o întreagă dispută în legătură cu utilizarea sării în brutărie. Pe acest fond, este ușor să pierzi din vedere cât de important este acest ingredient în prepararea pâinii. Pe lângă aromatizare, sarea influențează pozitiv interacțiunea proteinelor, făcând aluatul mai puternic și mai ușor de manevrat.

În cantități mici, este esențială pentru continuarea vieții – este parte a mecanismului care menține pH-ul fluidelor din corp la nivelul optim, dar prea multă sare are un impact negativ asupra întregului organism uman. A fost corelată cu presiunea arterială mare, cu bolile grave de inimă și cu suprasolicitarea rinichilor, căci toate sunt un rezultat al excesului de sare. Cu un consum mediu zilnic de nouă grame de sare de persoană, noi consumăm de aproape două ori mai mult decât doza recomandată (5-6 grame) și de șase ori mai mult decât am avea nevoie din punct de vedere fiziologic (1,3 grame).

Însă este ușor să treci cu vederea faptul că sarea este un ingredient esențial în panificație. Pe lângă aromatizarea pâinii, sarea ajută interacțiunea dintre proteine și face aluatul mai puternic și mai ușor de manevrat. În plus, controlează fermentarea drojdiei și joacă un rol important în îmbunătățirea texturii și în creșterea termenului de valabilitate a produsului.

Este general acceptat faptul că se poate reduce cu până la 10-15% cantitatea de sare folosită fără să apelezi la înlocuitori, dar peste acest prag trebuie să folosești o combinație de înlocuitori de sare și potențiatori, care să compenseze gustul și influența sării asupra proprietăților reologice pe care le are aluatul.

Ești interesat să afli mai mult despre cum poate Puratos să te ajute în reducerea cantității de sare pe care o folosești în bucătăria ta? Contactează reprezentantul legal al Puratos pentru mai multe informații.

Cum determinăm consumatorii să facă alegeri mai bune pentru propria lor sănătate?

Cum determinăm consumatorii să facă alegeri mai bune pentru propria lor sănătate?

Sondajul Taste Tomorrow demonstrează interesul în creștere al consumatorilor pentru o nutriție adaptată nevoilor lor. Nard Clabbers, Director Științific la Foodned.com, anterior Director de Dezvoltare la TNO, un institut olandez independent de cercetare științifică aplicată, este expert în nutriție personalizată. El ne vorbește despre cele mai recente evoluții în acest domeniu aflat la început de drum.

Aromele: mai mult decât simplul gust

Aromele: mai mult decât simplul gust

Toate eforturile Puratos urmăresc să susțină clienții din lumea întreagă în dezvoltarea unor produse și rețete de brutărie, patiserie și ciocolată din ce în ce mai bune. Și cum cum gustul excepțional este cel care atrage aprecierea clienților față de un produs, facem tot posibilul ca produsele noastre să aibă un gust perfect. Aromele joacă un rol important aici. Dar ce sunt mai exact aromele? Care este importanța lor și când este recomandat să fie ele folosite? Catherine Vermeulen, expert in arome la Puratos, este încântată să ne spună mai mult.

Mixuri de brutărie

Mixuri de brutărie

Mixurile de brutărie sunt produse esențiale pentru brutarii profesioniști, care contribuie nu doar la asigurarea unei calități constante, dar care oferă și ușurință în utilizare și o eficientizare a costurilor. Gama noastră de mixuri de panificație include o varietate mare de soluții, simple sau complete, cu maiele deshidratate pentru un plus de savoare și cu o componență cât mai curată a etichetei.