Pâini din lumea întreagă: bagel-ul american

20 ian. 2021

Brutărie
Bagel
Emulsifianți
Margarină & grăsimi speciale

De data asta, vorbim în detaliu despre un clasic al panificației americane: bagel-ul.

Oamenii mănâncă pâine peste tot în lume, dar nu în același fel. Aproape fiecare regiune are specialitatea sa de pâine și un mod aparte de a o mânca. De aceea, Puratos călătorește în jurul lumii căutând să descopere savoarea pâinilor autentice locale. De data asta, vorbim în detaliu despre un clasic al panificației americane: bagel-ul.

Bagel este un produs dens și onctuos, cu exterior maroniu și uneori crocant, de forma unui inel. Este mai întâi fiert puțin în apă și apoi copt. Bagel-ul are conținut scăzut de grăsimi și este ideal pentru micul dejun, prânz ori pe post de gustare. Ca parte a micului dejun, este uneori asociat cu o brânză cremoasă ori gem sau chiar și cu un cârnat rotund și un ou. Găsești bagel atât sărat, cât și dulce, într-o varietate de savori, cum ar fi afine, ceapă sau brânză. Pentru a le fi îmbunătățit gustul, aceste pâinici americane pot îngloba condimente și ierburi precum semințe de mac, susan, usturoi, fulgi de sare ori ceapă. Atunci când fac parte din masa de prânz, sunt adesea transformate în sandviciuri cu carne.

Un semn de recunoștință

Legenda spune că un brutar din Viena a inventat bagel-ul, in 1683. A fost o pâine creată în forma unei scărițe pentru călărie, făcută special pentru regele Ioan al III-lea Sobieski al Poloniei (cunoscut mai ales pentru că era un călăreț foarte bun) ca semn de recunoștință pentru că a salvat orașul de invadatorii turci. Numele original provine din termenul austriac pentru scărița de călărie (”beugel”) și din cuvântul idiș ”beygel” care înseamnă ”a se îndoi”. În timp, forma a evoluat ajungând să fie un disc cu o gaură în mijloc. Bagel era foarte popular în toată Europa, în special în comunitățile evreilor, astfel că a emigrat împreună cu aceștia în Statele Unite, la începutul secolului XX.

Fă singur acasă

Datorită colaborării noastre strânse cu brutarii specialiști din SUA, puteți acum să creați cu ușurință bagelul de care americanii s-au arătat atât de îndrăgostiți de-a lungul anilor.

Tot ce ai nevoie este mixul Tegral Bagel care conține:

  • Sapore: o gamă de aluaturi tradiționale fermentate care vor spori gustul și aroma autentică.
  • Tehnologie inovatoare de perfecționare: pentru a obține textura bună și structura perfectă a firimiturilor ca baghete în stilul New York.

Măriți cantitatea de produse din afișaj, fără o pregătire laborioasă. Beneficiați de comoditate, deoarece mixul Tegral Bagel este ușor de depozitat și garantează o calitate constantă a produsului final.

Mai multe despre pâinile din lumea întreagă

Călătorește în jurul lumii și descoperă o largă varietate de pâini delicioase și autentice. Fiecare pâine are istoria ei, un gust special și un mod tradițional de preparare. Puratos aduce brutarilor și consumatorilor din lumea întreagă aceste pâini locale autentice, prin rețete ușor de urmat, care să garanteze același rezultat perfect de fiecare dată. Descoperă varietatea pâinilor din lumea întreagă contactând reprezentantul nostru local.

Importanța microclimatului pentru maia

Importanța microclimatului pentru maia

Lumea pâinii este nemărginită, ea se ramifică într-o bogăție de texturi, rețete și tradiții. Originile sale sunt destul de simple, pentru că totul a început cu făină, apă și fermentare. Cu maia. Secole la rând, maiaua a stat la baza pâinii, însă simplitatea sa este înșelătoare

Mixuri de brutărie

Mixuri de brutărie

Mixurile de brutărie sunt produse esențiale pentru brutarii profesioniști, care contribuie nu doar la asigurarea unei calități constante, dar care oferă și ușurință în utilizare și o eficientizare a costurilor. Gama noastră de mixuri de panificație include o varietate mare de soluții, simple sau complete, cu maiele deshidratate pentru un plus de savoare și cu o componență cât mai curată a etichetei.

Școlile de brutărie

Școlile de brutărie

Credem că, pe lângă împărtășirea aptitudinilor și a cunoștințelor tehnice cu partenerii noștri comerciali – brutării, cofetării, supermarket-uri și unități de alimentație publică (restaurante, fast-food-uri, etc.) este foarte important să venim în sprijinul comunităților defavorizate din țările în care activăm. Ne dorim să fim un partener de încredere pe plan local, aceasta este unul din lucrurile care ne definesc ca business pe plan internațional și pe care îl demonstrăm prin investiția și implicarea în proiectul destinat deschiderii de școli de brutărie în țări precum India și Brazilia.