#JurnalDeOlimpic: Ne-am calificat la WorldSkills Lyon 2024!

10 mai 2024

Am reușit. 🎉Oficial, putem spune că suntem prima școală din România care va concura pe scena de la WorldSkills Lyon 2024!

Cea mai așteptată competiție a adus la un loc, în Cluj-Napoca, 17 elevi competitori din 10 licee din țară. În luna aprilie, ne-am urcat într-un roller coaster. Am avut la bord cu noi emoții, experiențe, și trăiri intense. Încă de la începutul anului, Iosif, Mihai, Nati, Cosmin, Andreea și Georgiana s-au pregătit intens pentru a atinge performanța de a ocupa primele locuri ale competiției și pentru a deveni primii elevi români care concurează la WorldSkills Lyon 2024.

📅Pe 13 aprilie, ni s-a îndeplinit visul.

Elevii noștri și-au dorit atât de mult să pună pe blatul de lucru un produs final perfect, desprins din cea mai mare pasiune a lor. Au reușit. Am devenit prima școală din România care atinge performanța de a concura la WorldSkills Lyon în anul 2024. 🏆

Timp de 2 luni de zile, mixerele și cuptoarele au fost încinse 3 zile pe săptămână, elevii participanți exersându-și mâna de lucru cu 3 tipuri de tarte, Cinnamon Rolls, brânzoaice și pâini Fougasse.

Cum au arătat deserturile și pâinicile urcate pe podium?

Dacă anul trecut prima generație Bakery School a absolvit, anul acesta 2 elevi din a doua generație urmează să concureze pentru marele premiu la WorldSkills Lyon 2024. 

„De aproape 4 ani, elevii noștri dovedesc ce frumoasă și cool este această meserie. Dar mai ales, de viitor! Calificarea, pentru al doilea an consecutiv, la olimpiada internațională ne dă imboldul de a continua să investim în viitorul acestor copii și, implicit, în viitorul forței de muncă din această industrie. Puratos România a investit în cele două școli Bakery School, din Tărtășești, județul Dâmbovița și cea din Cluj-Napoca, peste 350.000 de euro în ultimii patru ani. Iar prima generație de elevi au absolvit, anul trecut. Suntem mândri să anunțăm că deja mulți absolvenți lucrează în industrie și au o carieră promițătoare în față.”

Andreea Ciocănescu - Marketing Manager Puratos România

🥇🏆 Mihai & Nati🥇🏆 sunt cei 2 elevi care vor reprezenta România la WorldSkills Lyon 2024 în luna septembrie.

Surpriza face că, am ocupat tot podiumul național: 

🥈🥖Iosif Pavel Tudorache

🥈🧁Andreea Petre

🥉🧁Georgiana Burlan

🧁❤Cosmin Păcuraru 

Călătoria noastră continuă! Donația ta susține viitorul lor. Urmărește-ne în continuare. Pornim în curând spre Lyon! ✈️