#JurnalDeOlimpic: Cine sunt elevii care vor face performanțe la WorldSkills România?

29 feb. 2024

Luna februarie a dat startul preselecțiilor pentru etapa națională WorldSkills! 

27 de elevi s-au înscris să demonstreze că au abilitățile necesare să facă performanțe pe scena de la Lyon. În fața consilierilor tehnici Puratos, din 📍 Cluj-Napoca: Dale Sebastian, Diana Roșca și Badea Lucian, precum și în fața consilierilor tehnici Puratos din 📍Tărtășești: Cristian Gae și Laurențiu Holțman, tinerii talentați au avut de realizat torturi în 3 culori, Cinnamon Rolls și pâini Brioche. Ei au demonstrat nu doar dexteritate și abilități tehnice, ci și curaj și pasiune pentru industria din care își doresc să facă parte.

Anul acesta, suntem mândri să anunțăm că 6 elevi de la Bakery School România, din Tărtășești și Cluj-Napoca, trec mai departe în etapa națională WorldSkills România!

Ce au cofetărit și brutărit elevii la preselecțiile pentru Etapa Națională WorldSkills?

În Tărtășești și Cluj-Napoca clasele de brutărie și cofetărie s-au pregătit zile în șir înainte să dăm startul preselecțiilor. Am văzut torturi roz cu fructe de pădure, mini-porții tip oglindă, aluaturi și straturi perfect realizate. Stați liniștiți, am prins tot pe cameră! 📸 Hai să le vezi și tu!

Mihai Stoica, specializare Brutărie: „Sunt perfecționist și îmi doresc foarte mult să trec mai departe. Cu toate emoțiile pe care le am, tot am mare încredere în munca mea.”

Georgiana Burlan, specializare Cofetărie: „Am fost sigură pe ceea ce am lucrat. Straturile mi-au ieșit foarte bine, am repetat rețeta asta săptămâni la rând. Nu prea am avut emoții.”

Natalia Matei, specializare Cofetărie: „Am avut mari emoții, n-am putut să dorm… M-am trezit la 5 dimineața în ziua preselecțiilor!”

Cine sunt elevii care vor face performanțe la Competiția Națională de Meserii?

Matei Natalia și Păcuraru Cosmin sunt elevi la Bakery School Cluj-Napoca, în clasa a X-a, specializarea cofetărie. 

Atât Natalia, cât și Cosmin, au desfășurat practica la Cofetăria Friandise. 

🍰Natalia s-a remarcat prin încrederea debordantă pe care o are atunci când lucrează la noi rețete, mai mult de atât, are mult curaj și capacitatea de a rezolva rapid din sarcini.

🍰Cosmin, pe de altă parte, lucrează eficient și tratează întotdeauna situațiile calm. El demonstrează că este foarte organizat și caută mereu soluții alternative în fața provocărilor.

Dumitrache Andreea și Burlan Georgiana sunt eleve la Bakery School Tărtășești în clasele a X-a și a XI-a, specializarea cofetărie.

🍰Andreea este sigură pe ea. Și nu doar în laboratorul nostru, este la fel și în laboratorul Ana Pan, cofetăria unde a desfășurat mult timp orele de practică. Ea acordă deosebită atenție decorului și elementelor creative din deserturi. Unul dintre atuurile care au trecut-o mai departe în etapa națională a fost, de asemenea, și încrederea de sine.

🍰Georgiana este punctuală. Ea își dă întotdeauna interesul pentru fiecare rețetă pe care o practică. Își poate păstra calmul în situațiile dificile și își duce sarcinile până la capăt cu determinare și încredere. 

Tudorache Iosif și Stoica Mihai sunt elevi la Bakery School Tărtășești în clasa a XI-a, specializarea brutărie.

🥖Iosif are o pasiune profundă pentru arta brutăriei și aluaturile dospite. Plin de carismă și încredere, nu se ferește de provocări. A avut dintotdeauna inițiativa unui lider, dar acum acest lucru este și susținut de experiența pe care a dobândit-o la Country Spa Retreat. Cu o atitudine jovială și o perseverență constantă, el abordează orice situație cu optimism și încredere.

🥖Mihai privește mereu în față și caută constant modalități de a evolua, fie prin eforturi individuale, fie prin îndrumarea mentorilor specializați. Dorința și pasiunea sa, împreună cu dexteritatea și rapiditatea în tehnica de lucru, au fost atuurile care l-au trecut mai departe în etapa națională și i-au adus o perioadă de timp internshipul dorit la Pain Plaisir.

✨Felicitări tuturor celor 27 de elevi înscriși! ✨ 

Visul lor continuă. A mai rămas doar o etapă până la Lyon. Etapa Națională WorldSkills.

Până data viitoare, urmărește-ne pe conturile de Social Media, Facebook, Instagram și TikTok, ca să vezi în timp real cum se desfășoară pregătirile pentru olimpiadă. 🤩

Dacă și tu susții brutărit și cofetărit, noi îți dăm de citit!

📚Pe lângă multă muncă, talent și pasiune, călătoria noastră către Lyon poate avansa prin susținerea ta. Donează minim 60 de lei pentru brutărit și cofetărit și îți dăm carte de citit.