8 apr. 2025
„Ai nevoie de curaj ca să urmezi profesia de cofetar.”👩🍳
Credem că este nevoie de mai mult decât curaj. Este nevoie de îndrumare din partea specialiștilor, perseverență, pasiune, toate sunt un cumul de ingrediente de care elevii au nevoie pentru a reuși să urmeze rețeta unui viitor dulce. Bakery School îi susține cu orice ocazie în acest sens, și mai mult de atât, după absolvire ne străduim să deschidem cât mai multe uși spre oportunități reale de angajare.
În luna martie, echipa Bakery School a organizat, în 📍Tărtășești, un eveniment dedicat meseriilor. Totul a avut loc în cadrul Liceului Tehnologic „Marin Grigore Năstase”. Eveniment ce și-a propus să strângă la un loc toți profesioniștii de azi și mâine. Curios să afli ce activități am pregătit la Târgul de Joburi din Tărtășești? 🤭👇 Urmează-ne!
Numele evenimentului nu a fost ales aleatoriu. „Îmi doresc o meserie în cofetărie!” este vocea tinerilor care își doresc să aibă un viitor mai bun și să urmeze profesia de cofetar.
Am făcut prezența!🙋 Alături de echipa de la Bakery School au participat toți elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a din Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”, dar și cofetăriile pe care le îndrăgim: Nedelya și Laboratorul de Bucurii.
De cum pășeai înăuntru, puteai simți mirosul irezistibil al prăjiturilor realizate de elevii noștri: prăjitură cu mere, tort Doboș, chec cu lămâie, dulciuri din pastă de zahăr, bezele, eclere și lista continuă 📝. În Sala de Sport găseai o masă LUUUUUNGĂ, pe care erau servite prăjituri cu gust de primăvară. ❤️
Ca pasionat de cofetărie, aveai șansa, în cadrul acestui eveniment, să pregătești ceva dulce alături de elevii noștri! Oriunde aruncai un ochi, vedeai deserturi delicioase, migălite cu atenție. În timp ce tinerii din clasa a XI-a le povesteau invitaților cum se pregătesc pentru a intra în industrie și a urma profesia de cofetar, cei care abia au pășit pe drumul cofetarilor învățau de la colegii mai mari cum să pregătească deserturi delicioase.
În cadrul evenimentului au existat trei ateliere. Oricine avea curiozitatea de a descoperi mai multe despre cofetărie era învățat, pas cu pas, de către:
Denisa, să facă eclere buclucașe. 🙌
Andrei și Ionuț, să facă bezele seducătoare.
Andreea, să facă Tarte Îngâmfate. 😊
Era ușor să te strecori prin mulțime și să te bucuri de vibe-ul evenimentului.
Specialiștii au fost și ei prezenți! 🙋Alături de noi au fost Alina de la Nedelya Bucharest, Cosmina & Corina de la Laboratorul de Bucurii. Dacă s-au decis să aleagă profesia de cofetar, primele zile de lucru pot speria un elev de liceu. Dar, nu și atunci când le povestești dinainte ce îi așteaptă! 😊
După eveniment am povestit puțin și cu Nicoleta Glejdan-Argăseală. Nicoleta este Operations Officer la Nedelya Bucharest. Ea știe absolut tot ce se întâmplă în laborator, de la rețete până la programul angajaților, absolut știe și despre cât de important este să ai pasiune atunci când vrei să obții o profesie în cofetărie.
„Momentul în care cineva vorbește despre un produs sau despre cofetărie în general și îi vezi entuziasmați, ca niște liceeni îndrăgostiți, iar discuția continuă ore întregi fără să ne dăm seama, atunci știi că există PASIUNE.” - Nicoleta Glejdan-Argăseală, Operations Officer Nedelya Bucharest
Se spune că prinzi startul dacă îți urmezi pasiunea din liceu… Nicoleta spune:
„Orice pasiune trebuie descoperită cât mai devreme, pentru a avea suficient timp să o dezvolți. Când ești mai tânăr, pasiunea se dezvoltă altfel. Pe măsură ce crești sau, aș putea spune, îmbătrânești, devii mai reticent, apar alte greutăți și, cumva, îți oprești drumul către urmarea pasiunilor.” - Nicoleta Glejdan-Argăseală, Operations Officer Nedelya Bucharest
Care a fost momentul când ai simțit „Am reușit!”?
„Cred că în fiecare zi am parte de astfel de momente. E un job foarte activ, iar acest sentiment apare zilnic.” - Nicoleta Glejdan-Argăseală, Operations Officer Nedelya Bucharest
Știi rețeta pentru un viitor dulce?
„Încrederea în sine și curajul. Ar trebui să-și acorde mai multă încredere. Și să respire puțin, să facă un pas în spate și să se gândească. Știu că viața cumva este agitată și nici noi nu mai avem timp să facem acest lucru, să ne oprim să gândim puțin, dar ei ar trebui în momentul de față să-și găsească acel timp, să fie mulțumiți de ce au realizat, să fie mândri de ei și să-și facă curaj să meargă mai departe să-și urmeze pasiunea cu încredere.” - Nicoleta Glejdan-Argăseală, Operations Officer Nedelya Bucharest