7 trucuri prin care-ți reinventezi produsele clasice

În lumea de azi aflată mereu în schimbare, consumatorii se bazează pe tradiție și rutina, în egală măsură. Tocmai de aceea, clasicul va rămâne important în industria patiseriei. Chiar și așa, mai mult de 60% dintre consumatori așteaptă mai multă inovație de la producătorii din domeniu. Este vremea să capitalizezi produsele clasice, ducându-le la un alt nivel. Aceste șapte trucuri practice te vor ajuta să începi!

Feluri pe care să le împarți

Din ce în ce mai mulți consumatori preferă să împartă mâncarea. Nu este numai un mod grozav de a te conecta cu ceilalți, ci îți dă și ocazia de a te bucura de o mare varietate de gusturi. De exemplu, tartele feliate mix & match, îți permit să faci variații infinite pe baza aceleiași felii triunghiulare și cu aceeași mărime. Consumatorii sunt liberi să amestece și să potrivească așa cum doresc. Poți vinde tarte feliate în orice cantitate și într-o gamă largă de arome personalizate.

Senzații sezoniere

Folosește tot ce îți oferă sezonul. În loc să propui o tradițională plăcintă cu mere iarna, optează pentru o plăcintă cu pere poșate ori pentru un foietaj cu mandarine. Ai putea să te întorci spre fructe și varietăți mai puțin folosite, așa numitele fructe uitate, ca să îi ajuți pe consumatori să retrăiască nostalgia gusturilor de altădată.

De ce să nu înlocuiești prunele din tartă și să prepari în loc o tartă tatin cu gutui neașteptat de delicioasă? Fructele de sezon sunt disponibile din abundență și sunt la un preț competitiv. O situația din care câștigă ambele părți: și tu, și consumatorul!

Gândește-te să micșorezi

Te-ai gândit să micșorezi dimensiunea foietajelor și să creezi versiuni mini ale variantelor clasice populare? Oferă mini croasante ori brioșe mici, de exemplu. Este un mod ideal de a oferi mai multe varietăți și să arăți gama întreagă de produse distincte.

Mai poți să prezinți platouri cu gustări de mărimea unei înghițituri. Invită- ți clienții să-și compună singuri pachetul pentru aniversări. Un serviciu excelent și extrem de convenabil!

Joacă-te cu forma!

 

Ieși în evidență prin creativitate! De ce trebuie să fie gogoșile și covrigii mereu rotunzi? Și de ce să nu creezi macarons ori plăcinte pătrate? Dacă te îngrijorează ideea că astfel se modifică și gustul, poți reveni oricând la forma inițială. Păstrează gustul tradițional și, în același timp, surprinde-ți consumatorii cu un aspect unic și neașteptat. Vezi pentru inspirație biscuiții noștri triunghiulari.

Reinventează eroii locali

 

Fiecare regiune are eroii săi locali în materie de patiserie. În Statele Unite, este Red Velvet Cake, în Asia este Chiffon Cake (tortul pandișpan), iar în Anglia Carrot Cake (tortul de morcovi). În timp, ele au cucerit lumea întreagă și pot fi ușor reinventate în noi produse de patiserie. Creează o prăjitură Pink Velvet sau un muffin Chiffon!

Hibrizi

 

Consumatorii se bucură de noile tipuri, forme și texturi la fel de mult ca și de cele deja cunoscute. Aici apare popularitatea hibrizilor: produse noi, apărute pe baza combinațiilor dintre cele clasice, deja populare. Un croasant combinat cu un muffin? Îți prezentăm noul cruffin! Descoperă singur toți hibrizii!

Dulce versus sărat

 

Surprinde-ți consumatorii schimbând clasicele feluri de patiserie dulce cu unele sărate. Oferă pentru micul dejun un muffin cu șuncă, ouă și brânză. Ori treci de la sărat la dulce și creează o gustare de prânz dintr-un sandvici cu o felie prăjită de cozonac sau chec, în combinație cu ciocolată și căpșuni.

Ești curios cum te poate ajuta Puratos să îți reinventezi produsele de patiserie? Te rugăm să contactezi reprezentantul local Puratos.