6 rețete de gustări sărate și deserturi din ciocolată virale pe TikTok

6 ian. 2022

Tendințele pieței

Cum devine o rețetă virală pe TikTok? Calea cea mai sigură este să prepari ceva care filmat va arăta impresionant. Pe platforma de socializare cu videoclipuri scurte, utilizatorii vor să fie fermecați de culori îndrăznețe, texturi interesante sau creații distractive.

Preparatele care fac vâlvă pe TikTok sunt, de obicei, rețetele pe care oamenii le pot pregăti acasă, însă consumatorii se așteaptă să găsească aceste produse și în patiserii sau cofetării. Când ai în vitrină creații populare pe TikTok, precum cele șase rețete de gustări sărate și deserturi din ciocolată enumerate mai jos, poți să câștigi publicul tânăr.

A fi sau a nu fi pe TikTok

TikTok este rețeaua socială cu cea mai mare creștere din toate timpurile. Platforma, orientată către conținut video scurt și cu un ritm rapid, este perfectă pentru creatorii de conținut creativ. Este folosită atât de cofetarii casnici, cât și de industriali și producători artizanali de produse de patiserie, pentru a ajunge la segmente noi de public din întreaga lume, a interacționa cu oameni care împărtășesc aceeași viziune și a găsi inspirație.

Nu te-am convins încă? Atunci, aruncă o privire pe statisticile următoare:

  • TikTok este disponibilă în peste 200 de țări.
  • În septembrie 2021, TikTok a ajuns la 1 miliard de utilizatori activi lunar.
  • În anul 2020, TikTok a fost cea mai descărcată aplicație din întreaga lume, cu 850 de milioane de descărcări.
  • În medie, utilizatorul petrece 89 de minute pe zi în aplicație și o deschide de 19 ori pe zi.
  • Utilizatorii TikTok care folosesc Android petrec mai mult timp privind conținutul pe TikTok decât pe YouTube.
  • Generația Z reprezintă cea mai mare bază de utilizatori ai aplicației: 35% din publicul global al TikTok-ului are între 19 și 29 de ani, iar 28% are sub 18 ani.

Să accesăm tendințele de pe TikTok?

Preparatele care fac vâlvă pe TikTok sunt, de obicei, rețete pe care oamenii le pot pregăti acasă, însă consumatorii se așteaptă să găsească aceste produse și în patiserii sau cofetării. Oferind creații de pe TikTok, precum cele enumerate mai jos, poți să câștigi publicul tânăr, mai ales dacă te adaptezi rapid noilor tendințe.

O mulțime de restaurante, patiserii și ciocolaterii adaugă în meniurile lor creații care sunt în tendințe pe TikTok. De exemplu, compania americană de livrare de alimente, Postmates, a oferit un meniu special de Bunătăți de pe TikTok. Pentru o perioadă limitată de timp, comercianții din Los Angeles au preparat delicii precum mini clătite, cafea Dalgona, pâinea-nor și cutii bento. O modalitate isteață de a profita de popularitatea imensă a acestor preparate virale pe TikTok.

Din fericire, nu este nevoie să stai non-stop pe TikTok ca să descoperi ultimele tendințe. Așa cum v-am obișnuit, în studiul Taste Tomorrow vă oferim informații despre cele mai recente tendințe și apoi dezvoltăm rețetele corespunzătoare, ca să le încerci și tu.

1. Pâinea-nor

Pâinea-nor este la fel de simpatică și interesantă precum arată. Această pâine pufoasă și aerată este ca o bezea moale, deseori prezentată în culori pastelate. Videoclipurile de pe TikTok care folosesc hashtag-ul #CloudBread au 3,2 miliarde de vizualizări, majoritatea postărilor arătând cum pâinea este ruptă.

Norișorii pufoși de pâine au o rețetă simplă: albușuri de ou, zahăr și amidon de porumb. Opțional, se poate folosi colorant alimentar. Albastru este culoarea cea mai populară, dar sunt și varietăți pe roz pal sau chiar în culorile curcubeului. Pâinea-nor seamănă la gust cu bezelele, însă creația face senzație mai mult prin aspect decât prin gust. Textura moale, plină de bule mici de aer, reprezintă atracția principală a preparatului.

2. Bombă de ciocolată caldă

Nu este nicio surpriză că bomba de ciocolată caldă a devenit virală pe o platformă atât de vizuală precum TikTok. Este o modalitate încântătoare de a prepara o cană de ciocolată caldă. Bila de ciocolată se topește atunci când torni lapte fierbinte peste ea și eliberează o umplutură de pudră de cacao, mini bezele și zahăr. Procesul este o încântare pentru ochi, iar elementul-surpriză – oare ce se află în interiorul bombei? – ține utilizatorii TikTok interesați.  

Videoclipurile de pe TikTok cu eticheta „hot cocoa bomb” au peste o sută de milioane de vizualizări, în total. Este prezentată o varietate imensă de umpluturi și decorațiuni, de la variante sezoniere pentru Halloween sau Ziua Îndrăgostiților, la bombe cu tema Unicorn sau Harry Potter. Însă elementele de bază sunt întotdeauna aceleași: două semisfere din ciocolată, umplute cu pudră de cacao și alte ingrediente distractive, lipite între ele și apoi decorate la exterior.

3. Biscuiți cu afine

Justine E, dezvoltatoare de rețete și creatoare de conținut pe TikTok, descrie acești biscuiți colorați natural în albastru drept „cei mai buni biscuiți pe care i-a făcut vreodată”. Biscuiții sunt o combinație dintre o brioșă cu afine și un fursec cu fulgi de ciocolată: o textură moale la interior, cu un exterior crocant.

Secretul din spatele culorii fascinante? Afinele congelate care contribuie și la aroma și textura biscuiților. Iar rețeta conține doar ingrediente de bază și fulgi de ciocolată albă, ceea ce o face foarte accesibilă pentru oamenii care nu sunt în mod obișnuit cofetari.

@justine_snacks Reply to @beepbopbooppoo Blueberries or nothing 🤩 #ad @littlebluedynamos #cookierecipe #blueberries #frozenblueberries #baking #bloobs ♬ Central Park - Matt Beilis

4. Focaccia-grădină

Pentru această tendință de pe TikTok, brutarii creativi au început să folosească aluatul de focaccia ca pe o pânză pe care pot reproduce decoruri de natură moartă. Pe suprafața aluatului este creat un peisaj comestibil din ierburi, condimente, legume și fructe, care seamănă cu o grădină. Sparanghel, ceapă verde sau arpagic sunt folosite ca tulpini pentru flori făcute din roșii cherry, ceapă roșie sau ardei gras. Unii creatori de pe TikTok fac chiar și mici fluturi din morcovi, care zboară printre flori.

Popularitatea focacciei-grădină nu vine doar din rezultatele finale care arată spectaculos, ci se datorează și procesului de preparare, care este foarte plăcut. Rețeta de aluat este simplă și oricine, chiar și un brutar la început de drum, poate să-și facă de cap la partea de decor. Ceea ce face ca această tendință să fie una cu mize mici și recompensă mare.

5. Mini clătite

Creatorul acestor mini clătite s-a gândit, probabil, că orice lucru în miniatură este distractiv. Compoziția obișnuită pentru clătite este folosită pentru a prepara clătite foarte mici, care pot fi mâncate dintr-un bol, la fel ca cerealele. Conceptul acestei nebunii de mic dejun este ușor, la fel și pregătirea lui. Faptul că oricine poate să facă mini clătite – și se va bucura, probabil, de procesul de preparare – contribuie foarte mult la potențialul viral al rețetei.

Entuziasmul din jurul acestor mini clătite a condus chiar și la crearea altor deserturi în miniatură de tipul cerealelor pentru micul dejun, cum ar fi mini gogoși și mini croasante. Sydney Melhoff, inventatoarea mini clătitelor, își folosește acum canalul de TikTok exclusiv pentru a crea în miniatură bunătăți coapte, de la mini plăcinte la mini hamburgeri dulci și fursecuri miniaturale.

6. Ovăz copt

Un alt mic dejun care a luat TikTok-ul cu asalt este ovăzul copt. Ovăzul, care e un ingredient sănătos, a suferit o transformare, fiind copt în cuptor, ceea ce-l face să semene cu un tort. Ideea de a începe ziua cu un desert pare să fie foarte atrăgătoare, videoclipurile dedicate ovăzului copt înregistrând peste un miliard de vizualizări.

Rețeta este simplă, conținând ovăz, lapte, banană, ou și praf de copt, ca bază. Apoi, creatorii se joacă, adăugând scorțișoară, unt de arahide, fructe sau pudră de cacao. În aceste cazuri, ovăzul copt rămâne o opțiune de mic dejun sănătos. Însă, în alte videoclipuri de pe TikTok, se folosesc și fulgi de ciocolată, caramel sau fudge, caz în care ovăzul devine o plăcere vinovată.

Vrei să afli mai multe despre tendințele de pe TikTok din domeniul preparatelor coapte și ciocolatei? Atunci, vezi acest articol despre brutarii, patiserii și ciocolatierii populari pe această platformă de social media.