Pannettone

Panettone este un desert de Crăciun sub formă de cupolă și care conține stafide uscate și fructe confiate. Istoria spune că, pentru a sărbători Crăciunul, Ludovico il Moro, ducele de Milano, a invitat toată nobilimea orașului la un banchet somptuos în castelul său. Dar spre disperarea sa imensă, bucătarul a văzut că desertul, care fusese pregătit cu cea mai mare grijă, a fost ars ... Un băiat numit Toni, care era bucătar ucenic și îndrăgostit de fiica bucătarului, a venit și a spus că a avut pregătit pentru el și servitorii castelului, un desert care conține stafide uscate și fructe confiate. El le-a dat bucătarului să guste și așa a ajuns "Pane di Toni" la masa ducelui. Toată lumea a apreciat "Pane di Toni" ca fiind delicioasă și de atunci milanezii au sărbătorit întotdeauna Crăciunul cu "Panettone". Mai târziu, în 1821, Panettone a devenit un simbol al libertății atunci când cireșele roșii confiate și citronul colorat au înlocuit stafidele și coaja de lămâie pentru a crea roșu, alb și verde precum steagul Italiei.  Astăzi, Panettone a devenit foarte popular în țările din America de Sud, probabil datorită numeroșilor imigranți italieni.

Ingrediente Puratos de creat Pannettone

Carat Coverlux Milk

Glazură de cacao cu lapte pentru glazurarea produselor de cofetărie şi patiserie

Cremfil Classic Imperial

Cremă cu aromă de șampanie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Lemon

Cremă cu aromă de lămâie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Chocolate

Cremă cu aromă de ciocolată gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Ariba Soft

Amestec de uleiuri vegetale pentru aluaturi şi creme

Aloha Soft

Grăsime tartinabilă vegetală pentru aluaturi. Conținut de grăsimi: 67%

Cremfil Classic Caramel

Cremă cu aromă de caramel gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Carat Kimocrem Cocoa

Cremă de cacao pentru aplicații de patiserie și brutărie.