Pannettone

Panettone este un desert de Crăciun sub formă de cupolă și care conține stafide uscate și fructe confiate. Istoria spune că, pentru a sărbători Crăciunul, Ludovico il Moro, ducele de Milano, a invitat toată nobilimea orașului la un banchet somptuos în castelul său. Dar spre disperarea sa imensă, bucătarul a văzut că desertul, care fusese pregătit cu cea mai mare grijă, a fost ars ... Un băiat numit Toni, care era bucătar ucenic și îndrăgostit de fiica bucătarului, a venit și a spus că a avut pregătit pentru el și servitorii castelului, un desert care conține stafide uscate și fructe confiate. El le-a dat bucătarului să guste și așa a ajuns "Pane di Toni" la masa ducelui. Toată lumea a apreciat "Pane di Toni" ca fiind delicioasă și de atunci milanezii au sărbătorit întotdeauna Crăciunul cu "Panettone". Mai târziu, în 1821, Panettone a devenit un simbol al libertății atunci când cireșele roșii confiate și citronul colorat au înlocuit stafidele și coaja de lămâie pentru a crea roșu, alb și verde precum steagul Italiei.  Astăzi, Panettone a devenit foarte popular în țările din America de Sud, probabil datorită numeroșilor imigranți italieni.

Ingrediente Puratos de creat Pannettone

Cremfil Classic Imperial

Cremă cu aromă de șampanie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Lemon

Cremă cu aromă de lămâie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Chocolate

Cremă cu aromă de ciocolată gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Caramel

Cremă cu aromă de caramel gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Vanilla

Cremă cu aromă de vanilie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Ultim White Chocolate

Cremă cu ciocolată neagră, gata preparată, cu gust intens și fin. Produs adaptabil pe proces industrial, recomandat în aplicaţii soft de brutărie, patiserie şi cofetărie, proaspete sau cu termen mediu de valabilitate.

Cremfil Classic Cappuccino

Cremă cu aromă de cappuccino gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Ultim Dark Chocolate

Cremă cu ciocolată neagră, gata preparată, cu gust intens și fin. Produs adaptabil pe proces industrial, recomandat în aplicaţii soft de brutărie, patiserie şi cofetărie, proaspete sau cu termen mediu de valabilitate.