Patiserie laminată închisă

Croissantul se obține dintr-un aluat laminat cu unt sau grăsime specială și se distinge de alte produse de patiserie prin forma sa de "semilună. Legenda pornește de la un brutar vienez curajos și vigilent, într-un moment în care Viena era asediată de turci, care lucra într-o seară târziu. A auzit zgomote ciudate și a alertat liderii militari ai orașului. Ei au descoperit că turcii încercau să intre în oraș, săpând un tunel sub zidurile orașului.  Tunelul a fost distrus și brutarul a devenit un erou. Singura recompensă pe care a solicitat-o a fost dreptul de a coace un produs de patiserie special pentru a comemora lupta. Acest produs era în formă de semilună, simbolul steagului otoman, și simboliza că austriecii "au mâncat" turcii la micul dejun. Marie-Antoinette din Austria este cea care a dus mai departe produsul de viennoiserie și l-a trasformat într-un produs de succes în Franța, în jurul anilor 1770. În secolul XX, croissantul a devenit cel mai important produs pentru micul dejun.

 

Ingrediente Puratos de creat Patiserie laminată închisă

Purafil Strawberry

Umplutură cu conţinut de căpșune pentru aplicaţii de patiserie şi cofetărie.

Carat Coverlux Milk

Glazură de cacao cu lapte pentru glazurarea produselor de cofetărie şi patiserie

Aristo Primeur

Margarină vegetală pentru laminare.

Belcolade Noir Selection 55%

Ciocolată belgiană veritabilă, neagră sub formă de dropsuri.

Belcolade Lait Caramel Selection

Ciocolată belgiană veritabilă cu lapte și caramel, sub formă de dropsuri.

Cremfil Classic Imperial

Cremă cu aromă de șampanie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Lemon

Cremă cu aromă de lămâie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Deli Citron

Cremă de lămâie, gata de utilizat, recomandată pentru tarta franțuzească cu lămâie.