Patiserie laminată închisă

Croissantul se obține dintr-un aluat laminat cu unt sau grăsime specială și se distinge de alte produse de patiserie prin forma sa de "semilună. Legenda pornește de la un brutar vienez curajos și vigilent, într-un moment în care Viena era asediată de turci, care lucra într-o seară târziu. A auzit zgomote ciudate și a alertat liderii militari ai orașului. Ei au descoperit că turcii încercau să intre în oraș, săpând un tunel sub zidurile orașului.  Tunelul a fost distrus și brutarul a devenit un erou. Singura recompensă pe care a solicitat-o a fost dreptul de a coace un produs de patiserie special pentru a comemora lupta. Acest produs era în formă de semilună, simbolul steagului otoman, și simboliza că austriecii "au mâncat" turcii la micul dejun. Marie-Antoinette din Austria este cea care a dus mai departe produsul de viennoiserie și l-a trasformat într-un produs de succes în Franța, în jurul anilor 1770. În secolul XX, croissantul a devenit cel mai important produs pentru micul dejun.

 

Ingrediente Puratos de creat Patiserie laminată închisă

Cremfil Classic Imperial

Cremă cu aromă de șampanie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Lemon

Cremă cu aromă de lămâie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Chocolate

Cremă cu aromă de ciocolată gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Classic Caramel

Cremă cu aromă de caramel gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Topfil Wild Berries 60%

Umplutură gata de utilizat cu fructe de pădure atent selecționate, pentru produse de patiserie fină, proaspete sau congelate. Fără coloranţi şi arome arficiale.

Deli Dulce de Leche

Umplutură cu caramel real, obținută după rețetă originală, prin coacere de ingrediente nobile la temperatură joasă.

Cremfil Classic Vanilla

Cremă cu aromă de vanilie gata de utilizat, stabilă la coacere şi congelare-decongelare, cu aplicaţii în cofetărie şi patiserie.

Cremfil Ultim White Chocolate

Cremă cu ciocolată neagră, gata preparată, cu gust intens și fin. Produs adaptabil pe proces industrial, recomandat în aplicaţii soft de brutărie, patiserie şi cofetărie, proaspete sau cu termen mediu de valabilitate.