Ciabatta

Specialitate italiană, originară din provincia Lombardia de nord a Italiei, ciabatta se distinge prin forma sa alungită, ușor aplatizată, coaja crocantă și o structură specifică a miezului. Este realizată cu ulei de măsline, ceea ce îi conferă un profil de aromă mediteraneană și o textura moale, delicată.

Istoria ciabattei pornește din 1982, când un grup restrâns de experți morari s-au adunat pentru a vorbi despre aluat. Unul dintre ei, Arnoldi Cavallari, a devenit deosebit de entuziasmat. De ani de zile, piața de desfacere din Roma era invadată de importurile de baghete din Franța, ce amenințau să monopolizeze industria de sandwich-uri din Italia. Acela a fost momentul când Cavallari a venit cu ideea dezvoltării unui produs nou ce avea să combată expansiunea baghetei franțuzești - Ciabatta Polesano.  În timp, ciabatta a fost recunoscută ca fiind pâinea care a salvat Italia și conceptul de sandwich. 

Ingrediente Puratos de creat Ciabatta

Multigraham Mix

Mix pentru brutărie, destinat obţinerii prin metoda directă a pâinii graham și a altor specialități de panificație cu conținut de fibre.

Softgrain 5 Grains

5 cereale și semințe hidratate în maia lichidă de secară

Décor Grains

Amestec de seminţe destinat decorării pâinii şi a specialităților de brutărie. Se poate folosi şi ca adaos în reţetele de pâine cu seminţe.

Sapore Fidelio

Maia de grâu sub formă lichidă.

O-tentic Origin

Componentă activă de brutărie bazată pe maia naturală din grâu și secară, cu putere proprie de fermentare.

Sapore Traviata

Maia de secară sub formă de pudră.

Softgrain Spelt

Boabe de grâu spelta hidratate în maia lichidă de secară.

Softgrain Spring Rye

Boabe de secară germinate și fermentate, hidratate în maia lichidă de secară.