Ciabatta

Specialitate italiană, originară din provincia Lombardia de nord a Italiei, ciabatta se distinge prin forma sa alungită, ușor aplatizată, coaja crocantă și o structură specifică a miezului. Este realizată cu ulei de măsline, ceea ce îi conferă un profil de aromă mediteraneană și o textura moale, delicată.

Istoria ciabattei pornește din 1982, când un grup restrâns de experți morari s-au adunat pentru a vorbi despre aluat. Unul dintre ei, Arnoldi Cavallari, a devenit deosebit de entuziasmat. De ani de zile, piața de desfacere din Roma era invadată de importurile de baghete din Franța, ce amenințau să monopolizeze industria de sandwich-uri din Italia. Acela a fost momentul când Cavallari a venit cu ideea dezvoltării unui produs nou ce avea să combată expansiunea baghetei franțuzești - Ciabatta Polesano.  În timp, ciabatta a fost recunoscută ca fiind pâinea care a salvat Italia și conceptul de sandwich. 

Ingrediente Puratos de creat Ciabatta

Tigris 20

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare mică și medie.

S 500 Actiplus

Ameliorator pudră multifuncțional, cu performanțe excepționale pentru pâine și specialități de panificație.

Tigris Silver

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare mică şi medie

Tigris Gold CL Fresh

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare medie, ce oferă extra prospețime pâinii, de până la 3 zile.

Multigraham Mix

Mix pentru brutărie, destinat obţinerii prin metoda directă a pâinii graham și a altor specialități de panificație cu conținut de fibre.

Softgrain 5 Grains

5 cereale și semințe hidratate în maia lichidă de secară

Tigris Super

Ameliorator pudră recomandat făinurilor puternice (scurte) cât și făinurilor medii și bune

Tigris Gold

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare medie.