Baghetă

Bagheta franțuzească este una dintre cele mai faimoase specialități de pâine, cu o personalitate și o structură proprie: un miez moale, învelit într-o coajă crocantă. În trecut, francezii obișnuiau să coacă pâinea pe care o consumau în cuptoare comunale din sat, până când, în 1920, a fost adoptată o lege care împiedica brutarii să lucreze mai devreme de ora 4 dimineața. Acest lucru a făcut imposibilă coacerea la timp a pâinii tradiționale pentru micul dejun. O baghetă mai lungă și mai subțire a rezolvat problema deoarece putea fi pregătită și coaptă mult mai rapid. Brutarii din Paris au început să concureze pentru a oferi cea mai proaspătă pâine posibilă și pentru a satisface toate solicitările, coceau și de 3 ori, obținând baghete mai alungite, pentru mai multă coajă crocantă. Astfel s-a născut bagheta franțuzească.

Ingrediente Puratos de creat Baghetă

Multigraham Mix

Mix pentru brutărie, destinat obţinerii prin metoda directă a pâinii graham și a altor specialități de panificație cu conținut de fibre.

Softgrain 5 Grains

5 cereale și semințe hidratate în maia lichidă de secară

Décor Grains

Amestec de seminţe destinat decorării pâinii şi a specialităților de brutărie. Se poate folosi şi ca adaos în reţetele de pâine cu seminţe.

Sapore Fidelio

Maia de grâu sub formă lichidă.

O-tentic Origin

Componentă activă de brutărie bazată pe maia naturală din grâu și secară, cu putere proprie de fermentare.

Sapore Traviata

Maia de secară sub formă de pudră.

Softgrain Spelt

Boabe de grâu spelta hidratate în maia lichidă de secară.

Softgrain Spring Rye

Boabe de secară germinate și fermentate, hidratate în maia lichidă de secară.