Baghetă

Bagheta franțuzească este una dintre cele mai faimoase specialități de pâine, cu o personalitate și o structură proprie: un miez moale, învelit într-o coajă crocantă. În trecut, francezii obișnuiau să coacă pâinea pe care o consumau în cuptoare comunale din sat, până când, în 1920, a fost adoptată o lege care împiedica brutarii să lucreze mai devreme de ora 4 dimineața. Acest lucru a făcut imposibilă coacerea la timp a pâinii tradiționale pentru micul dejun. O baghetă mai lungă și mai subțire a rezolvat problema deoarece putea fi pregătită și coaptă mult mai rapid. Brutarii din Paris au început să concureze pentru a oferi cea mai proaspătă pâine posibilă și pentru a satisface toate solicitările, coceau și de 3 ori, obținând baghete mai alungite, pentru mai multă coajă crocantă. Astfel s-a născut bagheta franțuzească.

Ingrediente Puratos de creat Baghetă

Tigris 20

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare mică și medie.

S 500 Actiplus

Ameliorator pudră multifuncțional, cu performanțe excepționale pentru pâine și specialități de panificație.

Tigris Silver

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare mică şi medie

Tigris Gold CL Fresh

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare medie, ce oferă extra prospețime pâinii, de până la 3 zile.

Multigraham Mix

Mix pentru brutărie, destinat obţinerii prin metoda directă a pâinii graham și a altor specialități de panificație cu conținut de fibre.

Softgrain 5 Grains

5 cereale și semințe hidratate în maia lichidă de secară

Tigris Super

Ameliorator pudră recomandat făinurilor puternice (scurte) cât și făinurilor medii și bune

Tigris Gold

Ameliorator pudră recomandat făinurilor cu deformare medie.