Prebioticele

Prebioticele sunt ingrediente alimentare care creează un mediu favorabil pentru bacteriile „bune” şi un mediu mai puţin favorabil pentru bacteriile „rele”. Aceste fibre nedigerabile fermentează în colon, generând un PH mai redus, care menţine un intestin sănătos.
Astfel, prebioticele ajută la menţinerea unui echilibru sănătos al bacteriilor în sistemul digestiv. Sănătatea sistemului digestiv este importantă deoarece, digestia îndeplineşte multe funcţii în organism: 
  • Metabolizare
  • Hrănire
  • Protecţie
Scopurile prebioticelor sunt următoarele:
  1. Promovarea unui mediu microbiotic sănătos, în intestin
  2. Menţinerea integrităţii pereţilor colonului
  3. Îmbunătăţirea absorbţiei şi a stării intestinului
Prebioticele au potenţial enorm pentru sănătatea nutriţională şi există din ce în ce mai multe dovezi ale beneficiilor acestora Acestea pot fi combinate cu probiotice (microorganisme vii care conţin „bacterii bune”, existente în mod natural în alimente de tipul iaurtului), pentru a crea o simbioză.
Prebioticele au potenţial enorm pentru sănătatea nutriţională şi există din ce în ce mai multe dovezi ale beneficiilor acestora.

Știați că

Puratos a dezvoltat un prebiotic-concept pentru pâine?