Cum ne asigurăm o dietă echilibrată?

O „dietă echilibrată” reprezintă o dietă variată, care include fiecare dintre grupele alimentare: cereale şi seminţe, legume, proteine, lactate, grăsimi şi uleiuri.

Piramida alimentelor reprezintă un ghid vizual care prezintă alimentele pe care trebuie să le mâncăm mai mult şi pe cele pe care trebuie să le mâncăm mai puţin. Cantitatea Zilnică Recomandată (CZE) reprezintă altă metodă eficientă de a urmări cantitatea de energie şi de substanţe nutritive pe care un adult obişnuit trebuie să le consume în fiecare zi.

O dietă sănătoasă îndeplineşte următoarele cerinţe:

• conţine multe fructe şi legume, cereale, în special cereale integrale şi produse lactate fără grăsime sau cu un conţinut redus de grăsime;

• include carne slabă şi surse bune de proteine, cum ar fi carnea de pasăre, peştele, fasolea, ouăle, nucile şi alunele;

• conţine o cantitate redusă de grăsimi saturate, acizi graşi, colesterol, sare (sodiu) şi zaharuri adăugate.

În afară de energie, avem nevoie de proteine, carbohidraţi, fibre, grăsimi, vitamine şi minerale, pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Acest echilibru poate fi obţinut doar dacă dieta noastră este variată şi urmăm recomandările nutriţionale.

Activitatea fizică reprezintă un alt aspect esenţial al sănătăţii şi stării de bine. O viaţă activă vă menţine organismul în formă, reducând masa de grăsime şi sporind masa musculară. Beneficiile exerciţiilor fizice sunt extinse, de la protejarea integrităţii vaselor de sânge, până la întărirea organismului, în lupta cu infecţia şi bolile."


O „dietă echilibrată” reprezintă o dietă variată care include fiecare dintre grupele alimentare.

Știați că

Puraslim este alternativa redusă în grăsimi care vă poate ajuta să susțineți reduceri competitive ale grăsimilor, incluzând și grăsimile saturate.

Citiți mai mult despre